Футболните национали на България разочароваха с поредно бледо представяне, този

...
Футболните национали на България разочароваха с поредно бледо представяне, този
Коментари Харесай

Дъним се и срещу аутсайдера Гибралтар

Футболните национали на България разочароваха с следващо неясно показване, този път под управлението на Георги Иванов – Гонзо. „Лъвовете“ не съумяха да победят Гибралтар, завършвайки  1:1  със страната, определяна като „футболно джудже“. Добро осъществяване с глава на Георги Минчев в края на първо полувреме ни даде задатък, който не успяхме да удържим, откакто в 62-ата минута Гибралтар върна равенството с гол от дузпа на Лиъм Уокър.

Така, макар треньорската рокада и втората извоювана точка в шампионата, затъването на националния отбор продължава и следва да разберем какво ни чака в гостуването на Грузия, която реализира третата си поредна победа в Лигата на нациите, надигравайки Северна Македония като посетител с безапелационното 3:0.

Двубоят започва със статично състояние за нашите. Филип Кръстев насочи центрирането си към Божидар Чорбаджийски, който стреля едва и право в ръцете на стража на Гибралтар. Противникът отговори незабавно с добър късмет, чийто край постави положителната интервенция на Виктор Попов.
В 16-ата минута Мартин Минчев остана на косъм от разкриване на резултата. Капитанът на „лъвовете“ – Георги Миланов, видя включването на родния гений от задна позиция, който незабавно стреля с глава, само че Колинг съумя да избие в корнер. При осъществяването на ъгловия удар Петко Христов се размина с топката и не съумя да я насочи към вратата на съперника.
В средата на първата част сгъстената отбрана на Гибралтар принуди Миланов да стреля от отдалеченост, само че топката прелетя над напречната греда.
След половин час игра съперникът на „трикольорите“ записа първия си прецизен удар в мача. Лиъм Уокър стреля едва в десния низък ъгъл на вратата, което не представляваше компликация за Светослав Вуцов.
В края на първата част родната защита напълно не помни капитана на домакините, който като по знамение не засече центрирането от корнер, с цел да разстреля Вуцов в празния му ъгъл. В добавеното време обаче „трикольорите“ се възползваха от неточност в отбраната на Гибралтар и след превъзходен пас на Миланов към Георги Минчев, нападателят на Рига с глава разпечата вратата на Колинг и означи дебютното си попадение с националната фланелка.
Домакините излязоха надъхани за втората част и единствено две минути след подновяването на играта имаха съвършена опция да възстановят равенството. Валарино получи топката и стреля рисково под шпагата  на неориентирания Божидар Чорбаджийски, само че Светослав Вуцов се разтегна и мазета с десния си крайник.
Пет минути по-късно още веднъж Валарино опитва да заплаши вратата на Вуцов, само че кълбото прелетя над рамката.
Малко преди да измине час игра Гибралтар получи правото да извърши свободен удар от комфортна отдалеченост. Изстрелът на Лиъм Уокър рикошира в българската стена и излезе в корнер. Главният арбитър Петри Вилянен получи сигнал за игра с ръка на Андриан Краев и откакто персонално прегледа ситуацията на ВАР монитора, отсъди дузпа за домакините. С осъществяването се нагърби Лиъм Уокър, който излъга Светослав Вуцов и осъществя за 1:1, отбелязвайки първия гол за родината си в Лигата на нациите.
В 66-ата минута двамата Минчеви пробваха да разиграят забавно в наказателното поле, само че Лопес се намеси. С решителна интервенция се отличи и Виктор Попов, който прекъсна скоростна контраофанзива на съперника, който напредваше рисково в половината на „трикольорите“.
Последва осъществяване от директен свободен удар на Георги Миланов, който приключи право в ръцете на Колинг. Временният ни селекционер – Георги Иванов, реши да избавя ситуацията с двойна промяна. Кирил Десподов и Тодор Неделев замениха Мартин Минчев и Илиян Стефанов, а няколко минути по-късно Атанас Илиев влезе на мястото на Филип Кръстев.
В 85-ата минута Неделев центрира към Илиев, който не съумя да откри очертанията на вратата. Дълбоко в добавеното време Георги Минчев овладя на гърди и стреля с десния крайник, само че право в тялото на противниковия пазач.
Така, родните национали изгубиха всички шансове за първото място в групата си и вероятно класиране на Евро 2024 през Лигата на нациите, само че пък Гибралтар записа първата си точка в изданието на шампионата.

Гибралтар – България  КР 1:1
0:1 Георги Минчев 45+1′
1:1 Лиъм Уокър (д.) 62′

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Гибралтар: 23. Колинг, 12. Оливеро, 3. Лопес, 6. Уайсмен, 14. Чиполина (к), 22. Торила, 20. Брито, 5. Анесли, 19. Валарино, 10. Уокър, 7. Кашаро

Селекционер: Хулио Сесар Рибас

България:  1. Вуцов, 12. Йорданов, 15. Петко Христов, 4. Чорбаджийски, 5. Попов, 20. Краев, 6. Кръстев, 17. Миланов (к), 19. Мартин Минчев, 22. Стефанов, 10. Георги Минчев

Селекционер: Георги Иванов

Съдия: Петри Вилянен, Финландия
Стадион: „Виктория“ 


Източник: Гонг.бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР