Футболните агенти са прибрали колосалната сума от 1 милиард евро

...
Футболните агенти са прибрали колосалната сума от 1 милиард евро
Коментари Харесай

Футболните агенти лапнали милиард евро от летни трансфери

Футболните сътрудници са прибрали колосалната сума от 1 милиард евро от прехвърляния през 2023 година, стана ясно от оповестен през вчерашния ден отчет на ФИФА. Проучването за медиаторите включва двата трансферни прозореца през годината за най-богатите и водещи международни лиги.

Според централата в интервала 1 юни - 1 септември за прехвърляния е завъртяна сумата от 7.36 милиарда $, която с 47.2% повече за същия интервал на предходната година, предава " Telegraph.bg " .

Огромен скок от 140.8 % бележат и прехвърлянията в женския футбол – общо прехвърляния за 3 милиона $ през това лято.

Според ФИФА към този момент се следи трайна наклонност сътрудниците да прибирам съществени комисионни от прехвърлянията на най-високо равнище. През последния летен прозорец те са получили $696.6 милиона, което е към 10 % от общата сума за прехвърляния в интервала. За съпоставяне през 2013 година сътрудниците са „ добрали “ до едвам 5.8 % от сумата. Макар че до края на годината остават повече от 4 месеца, от ФИФА са сигурни, че границата от 1 милиард ще бъде достигната с лекост, тъй като досега сумата за сътрудниците за през календарната година е Щатски долар 865 милиона или с 38.8 % повече спрямо 2022 година.

Трябва да се има поради в отчета на ФИФА се регистрират единствено интернационалните, а не вътрешни прехвърляния и съгласно централата действителната обща сума от комисионни за сътрудниците е доста над милиард.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР