Футболни фенове са резервирали над 90 хиляди места за настаняване

...
Футболни фенове са резервирали над 90 хиляди места за настаняване
Коментари Харесай

Заети са 90 хиляди места за настаняване на Мондиала в Катар

Футболни почитатели са резервирали над 90 хиляди места за настаняване по време на Световното в Катар. Тук попадат стаи, жилища, вили и други пространства, оповестяват уредниците.

Свободни са още 25 хиляди

" Пазарът продължава да бъде отворен за необятната общност и последователите имат време да възнамеряват и резервират ", съобщи Омар Ал-Джабер от организационния комитет във видео, записано под голяма тента.

Тя ще служи като една от седемте зали за хранене във фенско населено място край столицата Доха.

Катар предлага нощувки по 200 $ в една от шестте хиляди нови спални кабини, подредени в съседство на дълги редове. Край тях има построен краткотраен супермаркет, огромни екрани на отрито и изкуствено затревяване. След шампионата Катар ще подари спалните кабини на " небогати страни ", прибавя Ал-Джабер. 

Емирството чака близо 1,2 милиона гости по време на Мондиала, а пикът на туризма се чака да бъде в интервала 24-28 ноември, когато играят всички тимове. Ал-Джабер споделя още, че междинната дълготрайност на престоите е за седем нощувки. 

Най-големият хотелски оператор в Европа, Accor, се грижи за поддръжката на съвсем всички спални пространства. Сред тях има и 5 хиляди, ситуирани в три круизни кораба, които ще пуснат котва в пристанището на Доха. Други хиляда тенти ще бъдат разположени в дребен остров северно от Доха.

В случай на естествени бедствия като пясъчни стихии, които могат да създадат тентите ненадеждни за спане, уредниците ще предложат " аварийни стаи в разнообразни райони ". 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР