Футболната среща от предпоследния кръг на първата шестица на Първа

...
Футболната среща от предпоследния кръг на първата шестица на Първа
Коментари Харесай

"Локо" Пловдив - ЦСКА ще се играе без публика

Футболната среща от предпоследния кръг на първата шестица на Първа лига сред " Локомотив " Пловдив и ЦСКА ще се играе пред празни трибуни. Това обявиха от Областния спешен щаб.

Мачът би трябвало да се състои на следващия ден (9 юли) на стадиона в парк " Лаута ". Той ще бъде повтаряне на финала за Купата на България от 1 юли, в който пловдивчани победиха след осъществяване на дузпи.
Няма индикации мачовете на " Локо " Пловдив и " Царско село " да бъдат отсрочени В двата отбора има инфектирани с COVID-19
" Решението взехме след извършен диалог с всички членове на Областния щаб, в това число с шефовете на Министерство на вътрешните работи и РЗИ, както и със притежателя на клуба господин Крушарски. Категорично смятам, че в тази конюнктура не би трябвало да поемаме, какъвто и да е спомагателен риск и да нагнетяваме публичното напрежение. Надявам се, че почитателите на двата футболни тима схващат обстановката, съпричастни са към протичащото се и ще поддържат своите тимове отдалечено ", съобщи регионалният шеф Дани Каназирева.

Снимка: Lap.bg

По-рано денем (8 юли) стана ясно, че двама футболисти на " Локомотив " Пловдив са инфектирани с COVID-19. Всички в отбора бяха тествани наново тази заран, като към момента се чака " черно-белите " да разгласят резултатите.
Официално: Двама футболисти и четирима почитатели на " Локо " Пловдив са с ковид От общинския спешен щаб не регистрират като неточност всеобщото събиране на хора след спечелването на Купата на България
Заразяването идва седмица, откакто " Локомотив " завоюва Купата на България на стадион " Васил Левски " в София. На 6 юли пък в Пловдив беше проведено шампионско шествие, на което участваха стотици почитатели на " смърфовете ".

Снимка: Фейсбук

От РЗИ-Пловдив оповестиха, че инфектирани още са четирима последователи, участвали на мача в София. Сред тях е и 15-годишно момиче.
" Локо " Пловдив подвигна Купата пред щастливите си почитатели (ВИДЕО) С крясъци и песни последователите отпразнуваха триумфа на обичания си тим
На финала за Купата на България по изключение и с позволение на Министерството на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта участваха 12 000 фена.

В мачовете от шампионата е позволено в бранш да участват по най-много 1000 фенове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР