Футболната среща от 16-ия кръг на английската Висша лига между

...
Футболната среща от 16-ия кръг на английската Висша лига между
Коментари Харесай

Отложиха "Сити" - "Евертън" заради коронавирус

Футболната среща от 16-ия кръг на британската Висша лига сред " Евертън " и " Манчестър Сити " беше отсрочена. Причината е ковид.

Мачът трябваше да се състои през днешния ден (28 декември), а първият съдийски сигнал да прозвучи в 22:00 ч. българско време. Само че в редиците на " жителите " има прекомерно доста футболисти, дали позитивна проба за COVID-19.

| Following a Premier League Board Meeting this afternoon, has been informed that tonight's fixture against has been postponed on medical grounds due to an increase in cases of COVID-19 in the Manchester City squad.
— Everton (@Everton)

Решението за отсрочване пристигна часове преди мача, като се чака да бъде обявено в допълнение по кое време ще се състои срещата.

На 25 декември от " Сити " оповестиха, че Габриел Жезуш и Кайл Уокър са дали позитивни проби. Към тях се причисляват и още играчи, тествани преди ден. От клуба не оповестяват какъв брой е точната численост на инфектираните, само че те сигурно са над 5. Това е изискването мач от Висшата лига да бъде отсрочен (В България броя на инфектираните футболисти в един тим би трябвало да е над 10).

Man City's fixture at Everton, due to be played at 20:00 GMT this evening, has been postponed following a Premier League Board meeting

Full statement:
— Premier League (@premierleague)

Това е втори мач от сезона, който се отсрочва поради играчи с ковид. В началото на декември " Астън Вила " - " Нюкасъл " беше отсрочен поради COVID-19 при " свраките ".

Днешната среща беше значима и за двата отбора. " Евертън " прави страховит сезон и е на 3-о място в класирането, до момента в който " жителите " са на 6-а позиция. Разликата в актива на двата отбора е единствено 3 точки.

От " Сити " оповестяват още, че всички инфектирани футболисти са изолирани, а подготвителната база на отбора ще затвори за стерилизация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР