Футболната легенда Христо Стоичков разкри, че е сигурен, че ЦСКА

...
Футболната легенда Христо Стоичков разкри, че е сигурен, че ЦСКА
Коментари Харесай

Стоичков: С Гриша Ганчев ЦСКА се развива в правилната посока, скоро можем да имаме стадион

Футболната легенда Христо Стоичков разкри, че е сигурен, че ЦСКА - София ще има нов стадион. Той призна също по този начин за какво не може да бъде покрай клуба. Ето какво още съобщи Камата пред немското издание “T-Online ”:
 Стоичков: Никога повече няма да бъда треньор, не можех да разреша името ми да бъде опетнено Стоичков: Никога повече няма да бъда треньор, не можех да разреша името ми да бъде опетнено
" Тъй като пребивавам в чужбина, не мога да оказа помощ с ежедневните проблеми. Най-голямата ми мощ е, че познавам ЦСКА от вътрешната страна и извън. И това, от което клубът се нуждае най-вече сега, е нов стадион. С бизнесмена Гриша Ганчев отпред клубът се развива в вярната посока, тъй че съм уверен, че скоро можем да реализираме тази цел ", споделя Камата.

Той бе помолен да разяснява обстоятелството, че през 1982 година ЦСКА е полуфиналист за КЕШ, а в този момент остана финален в групата си от новосформирания шампионат Лига на конференциите.

" Парите трансформираха доста футбола. Клубовете от най-богатите страни имат най-вече пари и затова имат най-хубавите тимове. Условията бяха доста по-балансирани преди рухването на Желязната завеса. Но в този момент разликата е прекомерно огромна. От това страдат доста велики клубове - освен ЦСКА. Веднага щом състезател от източноевропейски клуб има добър сезон, той бива разпродаден. От финансова позиция, несъмнено, това е добре за него и клуба. Но за тима не е добре. В днешно време не би било невероятно за ЦСКА - да вземем за пример аз, Любослав Пенев, Емил Костадинов и Трифон Иванов - 5 години да сме дружно в клуба. Сигурен съм, че ние четиримата и някогашният ни тим на ЦСКА бихме могли да победим всеки тим в света през днешния ден ”.

Стоичков приказва и за това какви предложения е имал след Световното през 1994 година.

“Нямаше немски клуб, който да може да заплати трансферната сума за мен. Освен това желаех да остана правилен на Барселона. Дори не желаех и да си помислям за възможен трансфер. Ще ви дам няколко образеца. Манчестър Юнайтед и Нюкасъл желаеха да ме привлекат след международното състезание през 1994 година Пари Сен Жермен пък ми предложи контракт, който щеше да ме направи най-добре платения футболист в света. Камъкът обаче си тежи на мястото ", сподели Камата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР