Футболната легенда Христо Стоичков бе награден с приз Почетен факлоносец

...
Футболната легенда Христо Стоичков бе награден с приз Почетен факлоносец
Коментари Харесай

Стоичков в Пазарджик: Мирът е по-важен от всичко на света

Футболната легенда Христо Стоичков бе награден с приз " Почетен факлоносец на мира " в Пазарджик. Звездата бе измежду формалните посетители на церемонията за посрещане на Пробега на мира, състояла се на площад „ Константин Величков “.



Събитието бе проведено от Община Пазарджик, организацията „ Пробег на мира “ и Асоциация „ Докосни дъгата “, а измежду гостите на кмета Тодор Попов, който бе хазаин на проявата бяха още олимпийските ни шампионки Ивет Горанова (карате) и Мадлен Радуканова (художествена гимнастика), евродепутатът Андрей Ковачев, посланици, консули и други дипломати в България.

Националният гвардейски отряд и представителни елементи на Българската войска придадоха още по-тържествен тип на церемонията. 

" Мирът би трябвало да е мир. В нас и към нас. Той е по-голям от всичко на света ", означи Христо Стоичков на сцената на пл. " К. Величков ".

Ето още какво сподели Камата:



Освен Христо Стоичков с наградата " Почетен факлоносец на мира " бе отличен и кметът Тодор Попов. 



По-късно двамата направиха алегорична обиколка на новаторския интернационален план, който Община Пазарджик започва - „ Градина на света “ в Парк-Остров „ Свобода “. Това ще бъде най-голямата повърхност на Балканите с растителни типове от България, Европа, и света.



Там кметът Тодор Попов презентира плана и дружно с Христо Стоичков направи първа копка на специфичен ъгъл, който Камата ще има в Градините. В него във формата на номер 8 ще бъдат засадени разнообразни български растителни типове, определени от именития футболист.

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР