Футболната легенда дарява картината от личната си колекция за благотворителния

...
Футболната легенда дарява картината от личната си колекция за благотворителния
Коментари Харесай

Красимир Балъков дарява картина за благотворителен търг

Футболната легенда подарява картината от персоналната си сбирка за благотворителния търг в поддръжка на SOS Детски селища България, който ще се организира по време на церемонията за Десетото юбилейно издание на Наградите за първокласно строителство. Гала-вечерта, която ще отличи водачите в строителния отрасъл у нас, ще се организира на 30 септември в балната зала на 5-звездния хотел Маринела и ще приключи с благотворителен търг с картини на остарели майстори, оповестява ВИП Комюникейшън.

Сметката за акцията " Строителните Оскари в поддръжка на " SOS Детски селища България " към този момент събира дарения - BG48RZBB91551000365058, а общо набраните средства ще бъдат оповестени по време на събитието.

Участието на Краси Балъков в акцията не е инцидентно - към този момент 25 години той подарява за SOS Детски селища България. А по време на 50-ия си празник той направи и гостите си съпричастни с благородната идея - бяха събрани и дарени над 17 хиляди лв..

" Чувството за задоволство и благополучие, когато работиш със SOS Детски селища България, е необикновено. Доказателството за триумфа на плана на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които в този момент са осъществени, съумели младежи ", споделя Краси Балъков.

" Щастливите моменти, които съм изпитал като част от тима на SOS Детски селища, са основанието ми да прикани всеки, който може, да стане SOS другар ", добавя той.

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която дава директна грижа за деца в риск, като се стреми да обезпечи цялостен с любов дом за всяко дете. Сдружението е част от огромното интернационално семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.

От 1990 година SOS организацията обезпечава семейство и здравословна среда за развиването и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да изгубят закрилата на своите родители. Целият набор от действия и услуги на SOS Детски селища България демонстрира дейния ангажимент на Организацията към децата като най-ценния капитал на едно общество.

За 30 година Сдружението е помогнало на стотици деца да получат фамилна грижа и поддръжка. Създало е 34 професионални приемни фамилии във времето след демократичните промени, когато към момента нямаше система за протекция на детето. Осигурило е семейство и цялостен с любов дом за 665 деца, а 321 младежи са подкрепени за реализиране на автономия.

Обучени са и подкрепени 242 осиновителски фамилии да са любящи родители на деца, отглеждани в SOS Детски селища, подготвени и подкрепени са и други над 1000 приемни фамилии. От 2003 година до момента в Центровете за социална поддръжка са подкрепени 1941 фамилии, които са били пред риск да изоставят 3439 деца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР