Футболната федерация на Украйна обяви, че е предложила работа на

...
Футболната федерация на Украйна обяви, че е предложила работа на
Коментари Харесай

Украйна предлага работа и изплащане на глобата на хърватина за Слава на Украйна

Футболната федерация на Украйна разгласи, че е предложила работа на някогашния хърватски национал Огнен Вукоевич , а също по този начин е предложила да му заплати санкцията , наложена му поради видеоклипа в поддръжка на Украйна, който той разгласява по време на Световното състезание по футбол в Русия, оповестява " Франс прес ".

Футболната федерация на Хърватия го в профил от делегацията на страната на шампионата, а международната футболна централа ФИФА го санкции с 15 хиляди $ поради видеоклипа, оповестен в " Инстаграм ", в който дружно с него взе участие и хърватският бранител Домагой Вида, който извика " Слава на Украйна ! ".

Вида се чака да бъде част от тима на Хърватия, който се изправя против Англия на полуфинала в сряда.

Вида и Вукоевич са играли за най-големия украински клуб " Динамо " (Киев). Вукоевич в този момент работи за тях като скаут.

От ФИФА оповестиха през днешния ден, че проверяват друго видео на Вида, в което той прави политически изказвания, в това число " Слава на Украйна ".

Въпросната фраза беше девиз по време на революцията в някогашната руска република в поддръжка на ориентацията към Европейския съюз, при която от власт беше свален подкрепяният от Русия президент Виктор Янукович през 2014 година

Това беше последвано от анексирането на Крим от страна на Русия и подкрепяният от Кремъл спор в Източна Украйна, при който починаха повече от 10 хиляди души.

Действията на футболните федерации провокираха украинския яд към ФИФА, както и вълна от поддръжка за двамата представители на тима на Хърватия.

" Решихме да обезщетим Вукоевич от нашите персонални фондове за санкцията , която ще би трябвало да заплати ", написа във " Facebook " шефът на украинската футболна федерация Андрий Павелко.

" В допълнение ние сме подготвени да разгледаме опциите за съдействие на Украинската футболна федерация с подобен първокачествен експерт ", добави Павелко в обява, която включваше негова фотография, облякъл фланелката на хърватския народен тим и шал, на който написа " Хърватия " .

В неделя Украинската футболна федерация изпрати писмо до шефа на ФИФА Джани Инфантино, в което акцентира, че " Слава на Украйна!... не е дискриминационен или крайнодесен знак или знак ".

Това " не би трябвало да се пояснява като акт на експанзия или провокация ", допълват от украинската федерация.

Междувременно 160 хиляди гневни интернет консуматори, основно украинци, са дали своят вот с най-лошата допустима оценка за формалната страница на ФИФА във " Facebook " и са коментирали " Слава на Украйна! " или " Позор за ФИФА! ".

Във видеоклипа, оповестен след успеха на четвъртфинала на Хърватия над Русия, Вукоевич също по този начин сподели: " Тази победа е за Динамо Киев и за Украйна! Хърватия напред ! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР