Футболната федерация на САЩ отмени правило, забраняващо на играчите от

...
Футболната федерация на САЩ отмени правило, забраняващо на играчите от
Коментари Харесай

В САЩ отмениха правило, забраняващо на играчите от националните отбори да коленичат

Футболната федерация на Съединени американски щати анулира предписание, забраняващо на играчите от националните тимове да коленичат по време на химна. Според федерацията, възбраната илюстрира неспособността да се откликне на безпокойствата на чернокожите, съобщи Франс прес.

Забраната беше въведена през 2017 година, откакто звездата от женския народен тим Меган Рапино коленичи на химна по време на интернационален мач. Така тя се причисли към протестно придвижване против полицейското принуждение по отношение на цветнокожите, подето от звездата на американския футбол Колин Каперник. Той също коленичи по време на изсвирването на химна на Съединени американски щати в символ на митинг против расовата дискриминация.

" Стана ясно, че тази политика е неправилна и може да навреди на значимото обръщение на придвижването " Животът на чернокожите е от голяма важност ", признаха от федерацията по отношение на въведената и в този момент анулирана възбрана.

" Достатъчно слушахме, по-специално нашите играчи, с цел да разберем и признаем действителния и важен опит на чернокожите и на другите малцинствени общности в нашата страна. Ние се извиняваме пред нашите играчи, по-специално нашите чернокожи играчи, пред личния състав, почитателите и всички, които поддържат изкореняването на расизма ", се добавя в изказването.
Междувременно,
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР