Футболната федерация на Италия започва разследване на мач от детското

...
Футболната федерация на Италия започва разследване на мач от детското
Коментари Харесай

Разследват мач, завършил... 40:0!

Футболната федерация на Италия стартира следствие на мач от детското състезание на страната, който е приключил при резултат 40:0, оповестява вестник " Гадзета дело Спорт ".

Необичайният резултат даже и за детски мач, е привлякъл вниманието и на органите на правораздаването, и на Дисциплинарната комисия на федерацията.

Става дума за срещата при възраст U15, в Италия наричани джованисими, сред тимовете на Фанум Орсей и Ла Чалета, приключила при шокиращото 40:0 за първия тим. Първенството е от районната детска дивизия на остров Сардиния.

В състава на изгубилите от Ла Чалета е имало единствено 10 футболисти, един от които момиче, което просто е влезнало на терена да отбива номера.

Също по този начин останалите девет играчи са били с две години по-малки от съперника си.

Другият миг, който буди съществени терзания е, че за Фанум Орсей е била нужна победа с 35 гола разлика или повече и по този начин да стане първенец в своята дивизия.

" В младежкия футбол би трябвало да доминира различен дух. Трябва да следим редовността на мача, само че треньорите са и възпитатели, те би трябвало да са значими образци за момчетата. В случаи като този би трябвало да има здрав разсъдък, би трябвало да съществува спортна просвета ", съобщи президентът на футболната федерация на остров Сардиния Джани Кадони.

Много хора, участвали на стадиона, упорстват срещата въобще да не се е провеждала. Според мнозина домакините е трябвало да спрат в символ на великодушие и да не унижават тим с явни компликации, излязъл терена с 10 индивида заради липса на играчи, доста от които под възрастта, даже да се стигне о и до включване на момиче.

" Не можем да се примирим с такова нещо. Откриват се футболни школи, провеждат се юношески шампионати, опитваме се да възпитаваме младите на почитание. А не да ги унижаваме.

Сега тези хора от клуба хазаин би трябвало да дадат пояснение какво тъкмо се случи, в случай че желаят да избегнат съществени санкции. Спортът на това равнище би трябвало да излезе от рамките на резултата, а културата и заниманието би трябвало да са преди всичко ", добави Луиджи Секчи, който пък е районен представител на FIGC за Сардиния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР