Футболна България се сбогува с емблематичния треньор Ферарио Спасов. Бившият

...
Футболна България се сбогува с емблематичния треньор Ферарио Спасов. Бившият
Коментари Харесай

Футболна България скърби за Ферарио Спасов: Феро е епоха, почивай в мир, учителю!

Футболна България се сбогува с емблематичния треньор Ферарио Спасов. Бившият ментор на ЦСКА, Литекс, Ботев Пловдив и редица български клубове, почина в събота в тежък пътен случай край търновското село Шереметя, затрит от млад водач, карал с гневна скорост спортния си автомобил под проливния дъжд. 

Уважаваният експерт беше една от дребното спортни персони у нас, които се радваха на уважението и на своите, и на противниците. Безспорен ерудит, спечелил сърцата на футболната общност у нас, Феро, както го назоваха околните, бе приет престиж в специалността, радващ се на доверието на играчи, сътрудници треньори и футболни деятели. Достоен човек, добър треньор, преподавател. Така ще го помнят тези, които Спасов срещна и учи по пътя си. Съболезнованията валят едно след друго в обществената мрежа " Facebook ".    

Легендата на ловешкия футбол и спорт, вратарят Витомир Вутов, написа: " Войната и безразсъдността по родните пътища прекъсна още един заслужен живот. Отне ни един доста добър човек и треньор. Почивай в мир, Феро! "

Треньорът на националния ни тим по футбол до 21 години Александър Димитров също си взе довиждане с " един от най-хубавите хора " на света:  " Един от най-хубавите хора на този свят, от който научих доста. Почивай в мир, учителю!!! "  

Легендарният вратар Любомир Шейтанов разгласява обща фотография с думите: " Сбогом приятелю. За мен беше чест че те познавах...!! "  

" Светъл път, постоянно ще бъдеш в сърцата на хората от Ловеч, Феро! ", сбогуваха се и от ФК Литекс Ловеч, тимът, с който като ментор Ферарио Спасов стана първенец на България през сезоните 97/98 и 98/99, а през 2001 година завоюва и Купата на България 

От управлението на българския първенец Лудогорец изрекоха съболезнования на фамилията и околните на треньора: " До фамилията, околните, приятелите и сътрудниците на Ферарио Спасов в Дунав (Лом). С надълбоко огорчение посрещаме новината за неочакваната кончина на уважавания от нас безценен другар Ферарио Спасов. Приемете нашите най-искрени съболезнования за голямата загуба. Отиде си един страховит човек, които даде толкоз доста на родния футбол. Истински спортсмен и отличен треньор, Ферарио Спасов остави ярка диря с работата си в редица клубове. Поклон пред паметта му ", написаха от Лудогорец.  

Бившият футболист Георги Какалов се поклони пред паметта на треньора си Ферарио Спасов с прочувственото: " Поклон, Тренер, страховит човек беше, не заслужаваше да ни напуснеш по този начин!!! Винаги ще помня едни твой думи, който ти не спираше да ми казваш, когато Литекс ме купи прекомерно млад едвам на 14 години и половина, ти си индивидът, който ми даде късмет да играя в мъжкия футбол. Едва ли в миналото ще се срещне подобен човек като теб, добър, ти правеше път на мравката, за какво …?? Господ реши да те вземе толкоз млад. Искам да имаме страна, желая да има наказуемост на такива като този който лиши живота ти лиши те от нас от фамилията ти! Почивай в мир! Един ден, там горе, ще желая отново да работя с теб ". 

Журналистът Милко Недялков го назова ера: " Феро е ера в българския футбол. Радостите и разочарованията му са свързани с Ловеч. Светла ти памет, същински човек! "  

Колегата му Желю Станков също си взе последно довиждане с треньора: " Един от дребното треньори на Литекс и ЦСКА, които не споделиха дума против Левски. Единственият футболен треньор, с който съм си приказвал и за рок музика и за лов на риба. И от дребното, които носеха на рецензия и на подбив. Почивай в мир, бат Феро! "  

Екипът на " Фокус " изрича своите най-искрени съболезнования към фамилията и околните на Ферарио Спасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР