Футболистите на Лудогорец събират средства, които ще дарят за борбата

...
Футболистите на Лудогорец събират средства, които ще дарят за борбата
Коментари Харесай

Играчите на Лудогорец събират пари за болницата в Разград

Футболистите на Лудогорец събират средства, които ще дарят за битката с ковид. За спонтанната самодейност на състезателите разкази изпълнителният шеф Ангел Петричев:

" Футболистите събират пари, с цел да оказват помощ на болничното заведение в Разград. В София има много компании, които подаряват, само че в Разград опциите са доста по-малки. Все още обаче не мога да кажа каква тъкмо ще бъде сумата, която ще съберат “.

Това не е първата самодейност, пристигнала от Разград. Kлубът бе първият в страната, който подари 20 364 лева за пазаруване на проби. „ Ние разделихме сумата на две – половината отиде за ВМА, а другата – за втората лаборатория в София “, изясни Ангел Петричев.

Идеята за това подаяние се родила, откакто тимът се прибирал от Милано, където в края на февруари игра мач против Интер за Лига Европа.

„ Ние също преминахме шока с карантината и с тестването на тима. На връщане от Милано ни направиха тест незабавно, а след няколко дни – и още един. През това време тимът беше в изолираност. Тогава се роди и концепцията клубът да направи подаяние. Още повече, че от спешния щаб споделиха, че разполагат с доста малко проби “, спомня си Петричев.

Разпространението на ковид докара до прекъсването на всички спортни мероприятия в България, в това число и на мачовете от Първа лига.

Изпълнителният шеф на Лудогорец разкри и по какъв начин играчите одобряват протичащото се: „ Често се чуваме по телефона. Определено им е тежко. Доста от тях са чужденци, надалеч са от фамилиите си, нямат близки тук и никакъв обществен живот. Не могат да упражняват групово, единствено самостоятелно. Но одобряват мъжки обстановката “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР