Футболистите на Атлетик (Билбао) имат огромното желание историческият финал за

...
Футболистите на Атлетик (Билбао) имат огромното желание историческият финал за
Коментари Харесай

Футболистите на Атлетик искат финалът за Купата на Краля да е с публика

Футболистите на Атлетик (Билбао) имат голямото предпочитание историческият край за Купата на Краля с Реал Сосиедад да се играе с аудитория по трибуните, настояват испанските медии.

" Лъвовете " не се интересуват от квотата за Лига Европа и са подготвени да се разделят с нея единствено и единствено мачът да бъде пред почитатели. От УЕФА са безапелационни, че в случай че не бъде избран притежател на Купата в точния момент, седмият в Ла Лига ще заеме вакантното място.

Футболистите от " Сан Мамес " са склонни финалът да бъде изместен за 2021 година, само че да се изиграе с атмосфера по трибуните. Президентът на Атлетик Айтор Елисеги даже съобщи, че избира да загуби пред цялостни трибуни, в сравнение с да победи на празен стадион, написа " Апелативен съд ": " Това би означавало, че сме спечелили борбата ".

Левият бек на " червено-белите " Юри Берчиче отсече: " Би било незаслужено, в случай че мачът не се изиграе пред почитателите на двата тима ". Ибай Гомес даже подценява европейската сцена за сметка на достоверен край: " Предпочитам да играя финала за Купата с всички, с почитателите. Предпочитам това пред Лига Европа ". " Би ми било мъчно да си показва край за Купата без аудитория ", съобщи Иняки Уилиямс. Халфът Дани Гарсия също приказва по тематиката. " Не си представям край без аудитория. Случвало ми се е да играя два пъти без аудитория - в Турция и на " Калдерон ". Все едно това не е беше футбол ", показа Гарсия.

Ветеранът на Атлетик Ариц Адурис е с изтичащ контракт в края на сезона, само че също счита, че неналичието на почитатели ще е голям проблем. " По мое мнение футболът губи от чувството си, когато е без аудитория. Не мога да си показва мач от такова измерение да е без почитатели. Би се изгубило цялото чувство ", показа Адурис. Играчите на Атлетик (Билбао) желаят по-твърда позиция от страна на клуба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР