Футболистите и треньорите на Хебър бяха отличени с благодарствен адрес

...
Футболистите и треньорите на Хебър бяха отличени с благодарствен адрес
Коментари Харесай

Хебър с благодарствен адрес за кампанията „Заедно срещу рака...

Футболистите и треньорите на Хебър бяха отличени с признателен адрес за включването си в акцията „ Заедно против рака на простатата “, която се провежда от Астелас България, в партньорство с Българското онкологично научно сдружение (БОНД) и Българското урологично сдружение (БУД).



Припомняме, че преди мача си против Септември(София) хебърци позираха с фланелки, които бяха надписани с мотото на тазгодишната акция - „ Моето здраве е моя отговорност “, като знак на взаимност с самодейността. Утре хебърци още веднъж ще театралничат с тематично квалифицираните фланелки преди домакинският им мач против Локо(Пд) в София.



Кампанията е във връзка Световния месец за предварителна защита на мъжкото здраве, който се отбелязва всяка година през ноември. Целта на самодейността е да концентрира публичното внимание върху рака на простатата – обществено значимо заболяване, за което към момента се приказва прекомерно малко, а визира все по-голяма част от мъжете над 50 година

Посланици на акцията тази година са музикантът Иван Лечев, ръководителят на БОНД проф. Асен Дудов и ръководителят на БУД проф. Марин Георгиев.

Ракът на простатата е четвъртият най-често срещан рак в Европа и най-често диагностицираният рак в България. Заболяването е най-често срещаното онкологично заболяване измежду мъжете както в Европа (20,2%), по този начин и у нас (24,4%). През 2020 година диагностицираните с рак на простатата българи са 4983.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР