Футболистите да получават жълт картон, ако плюят по терена. За

...
Футболистите да получават жълт картон, ако плюят по терена. За
Коментари Харесай

Плюеш по терена, получаваш жълт картон

Футболистите да получават жълт картон, в случай че плюят по терена. За това прикани шефът на лекарската комисия към ФИФА Мишел Д'ооге. Той предизвести, че с цел да се доиграе умерено сезонът, би трябвало да се вземат изключителни ограничения за запазване здравето на играчите. В изискванията на пандемия, плюенето по време на мач, признато като част от играта, крие своите опасности, защото слюнката остава по тревата в продължение на часове.
Революция поради ковид: Отборите да имат право на пет смени на мач По този метод футболистите ще се предпазят от травми
" Това е постоянно срещано във футбола, само че въобще не е хигиенично. Смятам, че когато подновим срещите, би трябвало да заобикаляме по всякакъв начин сходни дейности. Въпросът е дали е допустимо, може би, да получаваш жълт картон... Нехигиенично е и основава условия за разпространяване на вируса. Това е една от аргументите да внимаваме доста. Засега не съм черноглед, само че оставам скептично надъхан ", съобщи Д'ооге пред английския The Telegraph.

Учените припомнят, че посредством слюнката футболистите могат да бъдат инфектирани от свои сътрудници, даже и те да не демонстрират признаци на ковид.

" Ако играчът е инфектиран, само че единствено вирусоносител или инфектиран и със признаци, и в двата случая вирусът е в гърлото му. Така елементарно може да бъде публикуван. Слюнката остава по терена с часове, до момента в който не изсъхне. Понякога, при изплюване, тя може да се задържи известно време и във въздуха, влизайки в контакт с различен състезател ", добавя доктор Иън Бриърли - вирусолог от университета в Кеймбридж.

Д-р Бриърли визира и още една любопитна тематика - празнуването на головете.

" Футболистите би трябвало да се радват по нов метод, тъй че да не са в контакт със свои съотборници. Здрависването, събирането на целия тим преди или след мач, размяната на фланелки - всичко това би отправило неприятен сигнал ", споделя още вирусологът.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР