Футболистът с любопитното име Андреяс Калкан е последният нов в

...
Футболистът с любопитното име Андреяс Калкан е последният нов в
Коментари Харесай

Илиев дава шанс на Калкан да се върне в големия футбол

Футболистът с любопитното име Андреяс Калкан е последният нов в Черно море. Той изкара експресни проби и небрежно подписа с " момците ".

" Това е много умел състезател, минал е през доста тимове и чух хубави неща за него. Той има самочувствието на добър футболист, преглътна си егото, пристигна да изиграе едни 45 минути, загатна, че има качества, и взехме решение да го вземем. Андреяс обаче не е упражнявал с тима и физически не е подготвен, само че въпреки всичко, в случай че е здрав, може да запише игрови минути ", разяснява след прехвърлянето на румънеца Илиан Илиев.

Калкан, който играе като ляво крило, е на 29 години. Той е бил в школите на Слатина, Ардялул Клуж и Университатя Клуж. Именно за " студентите " записва своя формален дебют в мъжкия футбол. Играе още за Ръминку Вълчя, преди да премине във Вилем II. Минава през още два нидерландски тима - Алмере Сити и Дордрехт, преди през 2017 година да премине във Вииторул. Там негов треньор е легендата Джика Хаджи. С тима от град Констанца печели два трофея - Купа и Суперкупа на Румъния. Така че Калкан знае добре какво е да вдигнеш трофей. Той е някогашен юношески национал на Румъния.

Иначе кариерата му минава още през Уйпещ, Политехника Яш, Мезьоковешд, Арджещ Питещ и Унверистатя Клуж.

През предишния сезон записва 35 мача и 3 гола в Лига 1, само че през този взе участие в едвам 4 срещи. Заради това и напусна, а Черно море и Илиан Илиев му дават късмет още веднъж се върне в сериозния футбол, написа " Мач Телеграф ".
 Черно море изпрати Алекс Фернандес във
Черно море изпрати Алекс Фернандес във " фризера "

Ето защо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР