Футболистът на ЦСКА Джонатан Линдсет гостува в предаването Код Спорт“

...
Футболистът на ЦСКА Джонатан Линдсет гостува в предаването Код Спорт“
Коментари Харесай

Линдсет: ЦСКА ще се бори докрай за титлата!

Футболистът на ЦСКА Джонатан Линдсет гостува в предаването „ Код Спорт “ по RING. Норвежецът бързо се приспособява в състава на Саша Илич и е окуражен да извърши фантазията си да играе в групите на един от евротурнирите още през идващия сезон. Предлагаме акценти от изявлението с Линдсет:

– Как решихте да изберете тъкмо ЦСКА?
– ЦСКА е клуб със ужасно богата история. Това е клуб, представял българската войска. И по тази причина доста се веселя да играя на стадион „ Българска войска “, пред тези страхотни почитатели, които постоянно са шумни и ни поддържат от самото начало. Те най-много ме окуражават да изляза с алената фланелка и да играя допустимо най-добре. А това, повярвайте е доста, доста значимо за един футболист.

– ЦСКА загуби от двата огромни противника за купата – „ Лудогорец “ и „ Левски “. Как това ще повлияе в борбата за купата?
– Разбира се, това са основни мачове. Те могат да решат развоя на състезание в неговия край. И в двата случая играехме като посетители. Ще забележим какво обаче ще се случи, когато ние сме домакини. Нека се изправят против нашата Армия и тогава ще забележим. Нищо още не е решено, тъй като съм сигурен, че тогава ще е друго.

– ЦСКА игра едва против „ Левски “, само че мощно против „ Лудогорец “. Защо имаше такава огромна разлика в представянето ви?
– Не знам. „ Левски “ беше доста добре квалифициран за дуела с нас. Треньорът им избра точната за момента тактичност. За другия конфликт знаехме, че ще се надигнем също против мощен отбор – този на „ Лудогорец “. Но тогава пък ние с нашата тактичност показахме, че можем да сме мощни против мощните. Така че, мисля, че нашият треньор се оправи доста добре в този мач. Но нямахме късмет.

– В България има доста рецензии против ВАР. Мислите ли, че са уместни?
– Не знам по какъв начин тъкмо се употребява ВАР в България. Можем да приказваме за последния мач против „ Лудогорец “. Имахме две обстановки за дузпа – една за игра с ръка и една, в която Шагоян беше блъснат. Не мога да схвана за какво ВАР не се намеси. Може би решенията са били верни, може би не. Но аз не видях връзка сред ВАР и съдиите. Нещо повече – изобщо не съм сигурен дали го използваха.

– Каква е разликата сред арбитрите в България и Норвегия?
– В Норвегия няма ВАР. Поне към момента. В Норвегия можеш доста повече да приказваш със съдиите. Има разговор по време на мача. Ако в България това се случи, съвсем постоянно незабавно ти демонстрират картон. И действително няма смисъл да го правиш.

– Какво не харесвате в българския футбол?
– Точно това. За мен разговорът сред футболист и рефер е положително нещо. Ако съдията сбърка, би трябвало да може да го одобри. Ако аз сбъркам паса, би трябвало да го приема. Така че бих желал да имам тази връзка с реферите.

– Мислите ли, че ЦСКА може да реализира най-голямата цел – да стане първенец?
– Със сигурност ще бъдем в борбата за купата. Ще се борим до края. Да, загубихме от „ Левски “ и от „ Лудогорец “. Но това са единствено двете ни загуби през сезона. Имаме по още един мач с тях и ще се борим да ги спечелим.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР