Футболистът на Египет и Ливърпул Мохамед Салах призова за прекратяване

...
Футболистът на Египет и Ливърпул Мохамед Салах призова за прекратяване
Коментари Харесай

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах призова за прекратяване на „кланетата“ в Газа

Футболистът на Египет и Ливърпул Мохамед Салах прикани за преустановяване на „ кланетата “ в Газа, като сподели, че филантропичната помощ би трябвало неотложно да бъде позволена до обсадения палестински анклав.

31-годишният нападател направи първите си мнения по отношение на задълбочаващия се спор сред Израел и Газа в сряда на фона на възходящото отвращение от гибелта на близо 500 души при детонация в арабската болница Ал-Ахли в град Газа.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Съединени американски щати постановат несъгласие на резолюцията на Организация на обединените нации, призоваваща за филантропична пауза във войната Израел-Хамас Защо Съединени американски щати поредно поддържат Израел? Ал Репортерът на Джазира снима пътешестване назад вкъщи в град Газа Израел споделя, че няма да блокира филантропичната помощ, влизаща в Газа от Египет завършек на списъка

Палестинските управляващи споделят, че гърмежът е породен от израелски въздушен удар. Израел твърди, че детонацията е резултат от несполучлив изстрел на ракета, изстреляна от въоръжената формация на Палестинския ислямски джихад (PIJ). PIJ отхвърли обвиняването.

„ Не постоянно е елементарно да се приказва във време като това. Имаше прекалено много принуждение и прекомерно доста сърцетуптене и грубост “, сподели Салах във видео, оповестено до неговите 62,7 милиона почитатели в Instagram.

Футболистът, който е капитан на националния тим на Египет, беше подложен на критика, че не приказва в отбрана на палестинците, а някои критици започнаха онлайн акция, с цел да спрат да го следват в обществените медии.

„ Ескалацията през последните седмици е непоносима за наблюдение. Всички животи са свещени и би трябвало да бъдат предпазени. Кланетата би трябвало да спрат, фамилиите се раздират. ”

Победител в Шампионската лига и Висшата лига с Ливърпул, Салах е един от най-популярните спортисти в арабския свят.

Газа е обсадена от 7 октомври, когато бойци на Хамас започнаха изненадваща офанзива против Израел, убивайки към 1400 души и отвеждайки други в плен. Израел разгласи война в отговор, подлагайки територията на 2,3 милиона души на безмилостни бомбардировки. Потвърдено е, че към 3480 палестинци са убити при офанзивите.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отлетя за Тел Авив в сряда и сподели, че Израел се е съгласил с настояването му да позволи помощ в Газа на фона на възходящата угриженост за намаляващите доставки и предизвестията за филантропична злополука.

Анклавът към този момент се бореше под 16-годишна израелска обсада.

Египет съобщи, че ще допусне 20 камиона, пренасящи филантропична помощ в Газа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа в южната част на територията.

„ Това, което е ясно в този момент е, че филантропичната помощ за Газа би трябвало да бъде позволена неотложно. Хората там са в ужасни условия “, добави Салах.

„ Сцените в болничното заведение нощес бяха ужасяващи. Хората в Газа незабавно се нуждаят от храна, вода и медицински консумативи.

„ Призовавам международните водачи да се обединят, с цел да предотвратят по-нататъшно изтребване на почтени души – човечеството би трябвало да надделее. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР