Футболистът на Берое, Октавио Мантека, коментира настоящата ситуация с пандемията

...
Футболистът на Берое, Октавио Мантека, коментира настоящата ситуация с пандемията
Коментари Харесай

Бразилец в Берое: Клубът ни подкрепя

Футболистът на Берое, Октавио Мантека, разяснява актуалната обстановка с пандемията от ковид и по какъв начин прекарва свободното си време в паузата на родния шампионат.
" От 1 месец сме в карантина, обстановката е доста сложна. Може да излизаме единствено с цел да отидем на пазар или до аптеката. Всичко друго е затворено ", съобщи Октавио. " Клубът спря тренировки до 30 април. Имаме график и упражняваме в домашни условия. Всеки път, когато брачната половинка ми или аз отидем на пазар си слагаме маски, ръкавици и постоянно вървим с дезинфектант. Тук не всеки приказва британски, тъй че би трябвало да се грижим за себе си два пъти повече. Все отново лекарят на Берое и клубът ни дават цялата нужна поддръжка и са ни от огромна помощ “, съобщи бразилецът пред " Mercadodofutebol ".
" Имахме четири мача преди почивката. На процедура мина цяла година, откогато играх за последно и съм доста благополучен, че още веднъж имам тази опция. Играх във всички четири мача и съумях да вкарам гол. Влизах в темп, подобрявах играта си с всеки мач, само че за жалост се стигна до този проблем с пандемията. "

За край, бразилецът съпостави родния футбол с останалите шампионати, в които е играл.

" Българското състезание е с повече физическо наличие от всички останали, където съм играл. В Италия повече се разчита на тактиката, на отбраната, а в Бразилия се търсят повече ефектните осъществявания, има повече импровизация, до момента в който белгийското състезание е по-динамично ", приключи Октавио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР