Футболистът Кристиано Роналдо е изправен пред колективен иск в САЩ

...
Футболистът Кристиано Роналдо е изправен пред колективен иск в САЩ
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо е изправен пред колективен иск за $1 милиард в САЩ заради популяризиране на Binance

Футболистът Кристиано Роналдо е изправен пред групов иск в Съединени американски щати поради връзката си с Binance, най-голямата борса за криптовалута в света.

Според ищците настояват Роналдо е взел участие в популяризирането и продажбата на нерегистрирани скъпи бумаги в съдействие с Binance. Проблемът бил, че Одобрението на футболиста за борсата е довело до финансови загуби за потребителите.

Те търсят обезщетение за вреди в размер на 1 милиард $ , съобщи BBC.

През ноември 2022 година Binance разгласи първата си сбирка " CR7 " от незаменими токени (NFT) в партньорство с Роналдо, която съгласно футболиста. Роналдо си партнира с Binance, с цел да разпространява своята сбирка. В желае се твърди, че утвърждението на Роналдо е повлияло на потребителите да се ангажират с Binance за други действия, свързани с криптовалути.

NFT са виртуални активи, които могат да се купуват и продават, само че съществуват единствено цифрово и нямат действително измерение във физическия свят. Обикновено те се употребяват за отбелязване на благосъстоятелност върху нещо, като да вземем за пример фотография или друго.

Най-евтиният NFT от сбирката коства 77 $, когато беше пуснат в продажба през ноември 2022 година - само че една година по-късно беше на цена от към 1 $.

Според ищците популяризирането на Binance от Роналдо е довело до " 500% нарастване на търсенията " за крипто борсата. Според тях това е предиздвикало доста консуматори да употребяват компанията, с цел да влагат в ​​ " нерегистрирани скъпи бумаги " - като да вземем за пример криптовалутата BNB на Binance.

Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) съобщи, че тези активи могат да се смятат за скъпи бумаги и по тази причина звездите, които ги поддържат, би трябвало да съблюдават законодателството на Съединени американски щати.

Ищците настояват, че Роналдо е трябвало да разкрие какъв брой му е било платено за утвърждението, което е показал за най-голямата борса за криптовалута в света, само че не го е направил.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР