Футболен клуб ЦСКА е предприел съдебни действия спрямо ЦСКА 1948.

...
Футболен клуб ЦСКА е предприел съдебни действия спрямо ЦСКА 1948.
Коментари Харесай

Стойчо Стоилов: Предприели сме съдебни мерки срещу ЦСКА 1948

Футболен клуб ЦСКА е подхванал правосъдни дейности по отношение на ЦСКА 1948. Това стана ясно от изявление на основния управител на отбора от Борисовата градина - Стойчо Стоилов, пред bTV.
Два тима с името ЦСКА в елита от новия сезон (ВИДЕО) "Септември " София и "Монтана " ще играят баражи
След като от Българския футболен съюз взеха решение шампионата във Втора лига да не се доиграе, от идващия сезон двата тима ще би трябвало да си съперничат в елита. ЦСКА 1948 завоюва промоция в Първа лига като водач във краткотрайното класиране, което беше признато за дефинитивно.



" Щом УЕФА е споделила, че всички шампионати би трябвало да завършат и да се съблюдава спортният феърплей, значи това би трябвало да стане. В момента в България БФС подцени това нещо – тези инструкции от УЕФА. 1948 по принцип и в „ Б “ група влязоха непозволено, в този момент и в „ А “. Не знам какъв е този почтен път, за който приказват, само че сигурно не е почтен път. Просто е смешно това, което те стартират. Нали имат един файтон почитатели, нали до момента имаха мачове и се гледаха, виждаха се. Предполагам знаете на нашите мачове какъв брой почитатели идваха – и на евротурнирите, и на дербито с „ Левски “ се пълнеха стадионите, тъй че кой е ЦСКА е ясно. И апропо те употребяват абревиатура, която е непокътната от нашия клуб и нямат право да я употребяват. И всички медии, и БФС като изписват по този метод ЦСКА – това е нелегално. ", съобщи Стоилов и добави:

" Доколкото знам, ограниченията против тях са подхванати. Съдебни. Да не могат те да употребяват абревиатурата, емблемата. Обаче в България очевидно всичко е допустимо... "
ЦСКА 1948 пред bTV: Показахме какво се прави, когато един тим банкрутира (ВИДЕО) Изпълнителният шеф Добрин Гьонов счита, че отборът му ще притегли "червените " почитатели с почтена игра и ценностна система
През лятото на 2016 година след банкрута на " ПФК ЦСКА " АД Гриша Ганчев сътвори " ЦСКА-София " с присъединяване на " Литекс " и " Чавдар " Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига, до момента в който ЦСКА 1948 стартира от най-ниските равнища на родния футбол, преди да се изкачи във Втора лига.

Сред най-сериозните разногласия сред двата клуба бяха спечелването на последователите, правото върху активите на " ПФК ЦСКА " и стадион " Българска войска ".

Снимка: Lap.bg

През 2017 година първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев завоюва търга за емблемата и останалите активи на банкрутиралия " ПФК ЦСКА " АД. Победител в процедурата, която се организира в Кърджали, бе компанията " Ред Енимълс " с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, доближена до самия клуб завоюва с оферта на стойност към 8 млн. лева, която бе близо 5 пъти над първичната цена от към 1,6 млн. лева

Впоследствие ФИФА разгласи сдружението за състезателен правоприемник на " ПФК ЦСКА ".
" Септември " още веднъж атакува БФС, назова ЦСКА 1948 " длъжностен първенец под маса " От клуба разпространиха декларация до футболния съюз и медиите
Недоволство към директното нанагорнище на ЦСКА 1948 в Първа лига показаха и от втория в класирането " Септември ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР