Футболът става обсебен от стремежа към съвършенство чрез ВАР. Това

...
Футболът става обсебен от стремежа към съвършенство чрез ВАР. Това
Коментари Харесай

ВАР убива насладата от играта

Футболът става захласнат от устрема към съвършенство посредством ВАР. Това е недостижимо, а в това време те убиват насладата от нашата игра, разчитайки на някакви джаджи, които дешифрират решенията за някакви си сантиметри. Мачът на " Етихад " сред Манчестър Сити и Тотнъм е характерен образец за това. В спомагателното време на срещата гол на Габриел Жезус бе анулиран поради инцидентен досег на топката до ръката на Аймерик Лапорт.

Бях в стая, цялостна с анализатори, и никой не видя нежелания контакт в действително време. Това в действителност беше незабележимо. Без ВАР в историята оставаше трагичното победно попадение, само че вместо това развалихме края на един страховит мач. Отново!
 Снимка 379936
Източник:

Усещаше се дефлация и комплициране, а не неспокойствие. А и това предписание за играта с ръка е безспорна смешка. Ако топката удари някого по нея в централния кръг на терена, няма нарушаване. Но това не важи за наказателното поле явно. Макар да знам, че почитателите на Тотнъм ще са удовлетворени от резултата, ще пристигна различен случай, в който ще изгубят поради сходно нещо. Това единствено затвърди позицията ми против ВАР.
 Георги Йорданов: ВАР работи с триумф, в България още не сме подготвени за нея
Георги Йорданов: ВАР работи с триумф, в България още не сме подготвени за нея

" Не мога да преценява какъв брой скоро ще забележим системата у нас "

Бях на брифингите за ВАР, а там бе изтъкнато, че решенията на реферите и помощниците в огромна част от случаите са правилни. Разликата в инспекцията е всичко на всичко няколко % от горната страна, само че цената е голяма. Винаги се споделя, че желаеме да виждаме повече попадения, само че видеоасистентът прави противоположното. Цялата тази инспекция благодарение на технологията може да способства до санкции на някои играчи и мениджъри. Всичко това е досадна и упорита работа.

Начинът, по който тимът и почитателите на Сити не съумяха да отпразнуват някои от головете си против Уест Хем (5:0) през предишния уикенд, тъй като се притесняваха, че ВАР ще ги анулира, беше голямо предизвестие. Ако след попадение няма еуфория, се губи най-голямото неспокойствие в играта. Така научихме, че ВАР е неприятен и за положението на духа.
 Снимка 339072
Източник:

Засадите, при които би трябвало да се реши придвижването на топката, скоростта на играчите и точния миг на паса, се случват прекомерно бързо, с цел да може ВАР да е непогрешим. Напълно допустимо е Рахийм Стърлинг да не е бил в засада при анулирания гол против Уест Хем. Според Футболната асоциация той е бил зад отбраната на чуковете с 3 сантиметра, само че всичко това се вижда на един стопкадър, който може и да не е верният.
 Хосеп Гуардиола: С ВАР ще бъде по-честно, стига да няма неточности
Гуардиола: С ВАР ще бъде по-честно, стига да няма неточности

" Правилата са правила, няма проблем "

За да бъда почтен, моето желание е ВАР да бъде бракуван и да остане единствено технологията на голлинията, с цел да се регистрира дали има попадение. Просто нямам доверие, че при засадите има дефинитивно " да или не ", както твърди Арбитражната асоциация. Реално управляващите няма да отстранен бързо нещо, в което са вложили толкоз доста време и пари. Ясно е, че ВАР ще получи целия сезон, преди да бъде решен най-хубавият път за в бъдеще. Но методът на работа би трябвало да бъде променен, с цел да не се скапе целият сезон във Висшата лига.

Първо - решенията за засада би трябвало да се анулират единствено в случай че съдията е сбъркал явно. Това значи въвеждане на така наречен Правило за дневна светлина - би трябвало да има задоволително пространство сред играчите, с цел да могат и двата тима да одобряват решението и да не зависи от момента, в който е " замразен " дисплеят. При всеки различен случай би трябвало да се придържаме към решението на реферите, както е в крикета. Там са приели, че технологията не е съвършена.
 Снимка 323805
Източник:

Второ - да се ограничи времето за инспекция посредством ВАР до 30 секунди. Ако нещо се нуждае от подробно разглеждане, да се търсят най-хубавите и разнообразни ъгли, то това не е явна неточност. В един съвършен свят всяко едно решение ще бъде присъдено вярно. Но това е невероятно и този блян не си коства разправиите и разноските за този спорт, който е най-хубавият в света, тъй като е трогателен и бързо разрастващ се.
 Почетино: ВАР е просто едно предписание, което би трябвало да приемем
Почетино: ВАР е просто едно предписание, което би трябвало да приемем

" Много съм удовлетворен от извоюваната точка против Манчестър Сити "

Бях срещу ВАР през цялото време, макар че Мондиал 2018 ни сътвори подправено възприятие за сигурност. Световното състезание за дами даде друга картина. Спомнете си мача на британските лъвици против Камерун. След края му не се обсъждаше самият дуел, всички говореха за ВАР. Още тогава споделих, че не виждам нищо друго с изключение на проблеми и драми.
 Снимка 342400
Източник:

Хората настояват, че ВАР ще санкционира симулантите и рисковите шпагати, само че такова нещо до момента не се е случило. Обичам да играя футбол, а в този момент обичам да виждам голове, асистенции, спасявания и шпагати. Това, което не обичам, е да извозвам време, заглеждайки се в един огромен екран, с цел да ревизира дали решението е вярно. И в обстановки, в които науката не дава безапелационен отговор, за какво би трябвало да се тормозим?
 Гуардиола недоволства от ВАР: Отсъжданията към този момент не са толкоз ясни
Гуардиола недоволства от ВАР: Отсъжданията към този момент не са толкоз ясни

" Днес играхме необикновено, само че не победихме "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР