Футболът ни трябва да тръгне в друга посока. Димитър Бербатов

...
Футболът ни трябва да тръгне в друга посока. Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Футболът ни трябва да тръгне в друга посока

Футболът ни би трябвало да тръгне в друга посока. Димитър Бербатов разгласи, че ще се кандидатира за президент на БФС, само че битката е “футболът ни да тръгне в друга посока ”. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Димитър Бербатов.

Той подчертава върху стъпки, които обществеността да следи след подадената за повторно оставка от Борислав Михайлов.

“Следват няколко неща. Те са доста значими и футболната общност би трябвало да ги следи. Първото е да забележим дали в седемдневен период Търговският указател ще впише краткотрайно изпълняващия длъжността Михаил Касабов.

Ако това не се случи, значи не престават някакви игрички, които да се кроят. Някакви тарикатлъци и шантажи, които отново си мислят да създадат за конгреса. Миналия път, когато Борислав Михайлов подаде оставка, беше отписан от Търговския указател и Михаил Касабов беше вписан като негов заместител. Затова няма спънки да се случи и в този момент.

Футболът ни би трябвало да тръгне в дрга посока

След седемдневния период ще разберем дали отново се крои нещо. След това е значимо по какъв метод ще бъде призован конгресът, къде ще се организира.

Няма причина да е на друго място с изключение на в НДК, в случай че настояват, че извършеният там конгрес е бил за образец. Важно е да има почтен конгрес и обединяване на хората, искащи смяна за българския футбол ”, съобщи Бербатов.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Това стана на съвещанието на Изпълнителния комитет на футболния съюз.

“За да сте спокойни всички ”

“За да сте спокойни всички ”, натърти тогавашният именит вратар.

Михайлов показа малко изложение на работата си в БФС досега. След което отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

“Нито един клуб не ми е желал оставката, а те ме избират. Футболът е за почитателите, само че президентът се избира от делегатите. Благодаря, че през цялото време ме държахте във форма ”. С тези думи  Боби напусна залата за конференции.

Лидерът на Пеневата чета от 1994-а не пропусна да упрекна публицистите, че се стигнало до неговата оставка. И съобщи, че откогато се е върнал на президентския пост работи в условия на неистини и клевети.

Оставката е подадена на провеждащото се сега съвещание на Изпълкома на БФС. Новината разгласи самият той след днешното съвещание на Изпълкома на футболния съюз. Заседанието продължи 40 минути.

На 6 декември ще се организира идващото съвещание на Изпълкома на БФС. На него ще бъде оповестена дата за осъществяване на нов ексклузивен конгрес на централата.

Временно президент на конгреса ще бъде Михаил Касабов, както беше след първата оставка на Михайлов през 2019 година

Първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов е отказал да поеме краткотрайно ръководството и поради това е определен още веднъж Михайл Касабов. Последният води БФС и след оставката на Михайлов през 2019 след скандалния мач с Англия, напомня Safenews.

Още вести четете в категория България и Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР