Футболът не е само някаква обикновена игра. Това е великата

...
Футболът не е само някаква обикновена игра. Това е великата
Коментари Харесай

Медицинската комисия на БФС: Завръщането на футбола ще вдъхне оптимизъм у хората

" Футболът не е единствено някаква елементарна игра. Това е великата игра ", съобщи Михаил Илиев
Футболът е най-великата игра и завръщането му ще вдъхне оптимизъм у хората. Това съобщи секретарят на спортно-медицинската комисия към Българския футболен съюз (БФС) Михаил Илиев, който разясни, че в понеделник предстоят нови диалози за вероятни сюжети за възобновяване на шампионата.

" Утре се събираме членове от Изпълкома на БФС, най-активните членове, които сме настоящи от здравната комисия, и въз основата на информацията, която ние сме събрали не от псевдо експерти, които се изричат под път и над път за тази борба с ковид, а от експерти по епидемология и инфекциозни заболявания, ще създадем една доста задълбочена стратегия ", сподели Илиев в предаването " Арена спорт ".

Той добави, че от БФС ще предложат няколко разновидността за възобновяване на шампионата, като последната дума ще има Националният действен щаб за битка с ковид. Едва след утвърждение и здравен протокол от щаба клубовете ще бъдат известени за системата на тренировки, тестуването на играчите и хигиеничните ограничения, които би трябвало да съблюдават.

Илиев чака бързо развиване на въпроса, " с цел да може футболът по-бързо да се върне там, където му е мястото, т.е. на терена и оттова към този момент хората да бъдат щастливи ".

" Футболът не е единствено някаква елементарна игра. Това е великата игра. Както има мото в една книга на Георги Марков: " Играта е по-висша от живота ", а футболът е най-великата игра и тя влияе върху хората и ще вдъхне един оптимизъм, ще махне този боязън и ще излезем от тези стъклени стаи.

Надявам се, че с една доста интелигентна, виновна, дисциплинирана система и държание да можем бързо да дадем опция на всички хора във футбола. Това не са единствено футболистите, това е един голям механизъм във футболните клубове и считам, че ще има в доста скоро време едно положително решение ", сподели още Илиев.

Минути преди включването му в предаването " Арена спорт " в уеб страницата на БФС пуснаха известие, в което се твърди, че не е планувана " основна среща за развиването на българския футбол " за понеделник. В него се загатва, че експертната група продължава да преглежда разновидности за подновяването на футбола и приготвя други възможности за спортния календар, които са съобразени с решенията на щаба и държавното управление.

" Даваме си сметка, че продължаването на футболното състезание е от огромно публично значение, по тази причина и изрично заявяваме, че управлението на БФС ще осведоми представителите на медиите и спортната общност за всички решения, касаещи бъдещето на българския футбол ", написа още в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР