Футболът е велика игра. Винаги съм го твърдял и ще

...
Футболът е велика игра. Винаги съм го твърдял и ще
Коментари Харесай

Football's Coming Home

Футболът е велика игра. Винаги съм го твърдял и ще не преставам. С неотстъпчивост, дух за битка до сетния момент. А и по-късно. Така Ливърпул и Тотнъм справедливо доближиха финала в Шампионска лига.

Мачът на мачовете.

Водени от гениални футболни мозъци. Които сториха невъзможното, с цел да стимулират възпитаниците си. Постигайки паметни обрати след пасив от 0:3 (след първия мач) и 0:2 на полувремето като посетител. Изумително. Магия.

Без огромните си звезди, сходно на Манчестър Юнайтед в Париж преди няколко седмици, британските клубове вгорчиха живота на съперника. Който към този момент не ги броеше за живи.

Помните ли паметната ария " Football`s Coming Home " (превод от англ. " Футболът се завръща вкъщи " ). Целяща да надъха играчите за ЕВРО 96. Тогава шампионата се игра на Острова. Напук на всички жлъчни смешки и насмешки - почитателите там имат вяра в триумфа на своите любимци и ги възпяват преди всеки огромен конгрес. Последните два дни доста припомнят на предишното лято, когато " трите лъва " вилняха из Русия. Новата вълна в тима даде сериозна поръчка за триумфи, а някои огромни гении като Джейдън Санчо към момента не бяха извикани от Гарет Саутгейт. " Oоо, Англия ще стигне до края! ", се пееше в неофициалния им химн на Мондиала ( " Drinking all the vodka " ). И го направи, само че година по-късно.

Над Албиона изгрява позабравената дъга. След нескончаем проливен дъжд и мрачни сезони на гръмки провали.

Ще гледаме втори британски край в " шампионата на богатите " след Манчестър Юнайтед - Челси през сезон 2007/2008. По това време представителите на Висшата лига постоянно доближиха до заключителния стадий на шампионата. А какво да кажем за 70-те? С Ливърпул, Нотингам Форест и даже Астън Вила. Миналия месец октомври озаглавих собствен коментар " Златен " британски дубъл - немислимо! ". Уви, в случай че Манчестър Сити въпреки всичко не се издъни - заглавието ми ще е на място.

" Златен " британски дубъл - немислимо!

Когато звездите на останалите шампионати пият шампанско и ядат скариди, на Острова се играе футбол

В публикацията описах аргументите за незадоволителното показване на клубовете от Острова в Европа. По-точно, за какво е съвсем невероятно да спечелиш Висшата Лига и " шампионата на богатите " в един и същи сезон. Всички виждаме умората у играчите на Тотнъм и потресаващото им показване в шампионата последните седмици.В контрастност с чудовищната игра на открито.

Тази вечер британските грандове могат да завършат дефинитивно европейския си подем. Като нищо ще гледаме лондонско дерби на финала в Лига Европа. Арсенал - Челси. Звучен пестник по испанската Ла лига, чийто представители вилнееха в последните издания на Европейските клубни шампионати.

Вероятно някои почитатели на Ливърпул и Тотнъм към този момент са почнали процедура по татуирането на Жоржиньо Вайналдум, Дивок Ориги и Лукас Моура по кожата си. Трима непредвидени герои.

Трудно е да се предвижда този край на Шампионска лига. А и кой естествен човек би се обзаложил, откакто през актуалното издание се нагледахме на куп немислими обрати. Болшинството от почитатели и експерти уточни Манчестър Сити и Пари Сен Жермен за съществени любимци през зимата. Преди изиграването на полуфиналите пък всички считаха за сигурен двубой сред Барселона и Аякс. В мача за " купата с ушите ".

Едно е несъмнено. Ще е представление и мас за окото. Футболът се завърна вкъщи.
 Магията на футбола, непрофесионализъм и още нещо...
Магията на футбола, непрофесионализъм и още нещо...

Защо се стигна до това 4:0 за Ливърпул против Барса
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР