Футболът е страст, която те заразява от ранна възраст и

...
Футболът е страст, която те заразява от ранна възраст и
Коментари Харесай

13-годишно момче счупи 4 рекорда на Гинес с футболните си умения

Футболът е пристрастеност, която те заразява от ранна възраст и остава с теб до края на живота ти. Тази максима е доказана за следващ път от едно 13-годишно момче от Нигерия, което е толкоз положително с топката в крайници, че към този момент има 4 върха на Гинес във визитката си.

Историята на Чинонсо Ече за пръв път е документирана през ноември 2019 година, когато прави удивителните 111 крачета (бел. ред. жонглиране с футболна топка с крака) в границите на 1 минута, до момента в който балансира втора топка върху главата си.

Две години по-късно той се завръща за още, като този път покорява още три дисциплини. Първата е за най-бързо време за правене на 1000 крачета, балансирайки втора топка на глава. Хронометърът стопира на 7 минути 46 секунди. Втората е за най-вече главички (бел. ред. жонглиране с футболна топка с глава) в границите на минута - 233. И третата е за най-вече крачета от седнало състояние, до момента в който балансира втора топка на глава - 197.

Любовта на Чинонсо към футбола се възпламенява, когато е единствено на 8 години. Баща му вижда, че той има гений и дружно с цялото му семейство го поддържат, с цел да стартира да спортува.

13-годишният гений споделя, че обичаните му футболисти са Роналдиньо и Лионел Меси, само че, до момента в който идолите му са построили личното си име в спорта, футболните анализатори стартират да наблюдават кариерата на младока и даже към този момент имат прякор за него - „ Невероятното хлапе Ече “.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР