Футболът е един от най-популярните спортове в световен мащаб. Тази

...
Футболът е един от най-популярните спортове в световен мащаб. Тази
Коментари Харесай

Красивото лице на футбола: реферите Павлета Рашкова и Християна Гутева

Футболът е един от най-популярните спортове в международен мащаб. Тази фикс идея по най-великата игра се придвижва и у нас и огромна част от българите са последователи на разнообразни родни клубове. Усещането да си на стадиона и да подкрепяш обичания си тим е възприятие, което всеки футболен ентусиаст може да опише. Днес обръщаме взор към красивата страна на родния футбол. Тя не се мери единствено с хубавите попадения и честната игра, а и с две дами, които прецизно наблюдават за феърплея на терена. 

Виж още: Коледа по инфлуенсърски: Ето по какъв начин БГ звездите се готвят за празниците!

Преди броени дни Асоциацията на съдиите по футбол в България организира гала, на която награди най-хубавите съдии за 2021г., която мина под мотото “100 години българско съдийство ”. На церемонията бяха отличени Християна Гутева – най-хубав футболен осъждам и Павлета Рашкова – най-хубав помощник рефер. Двете са представителки на 30-те дами футболни съдии в България. 

Павлета Рашкова е родена в Стара Загора. Баща й е футболен осъждам, което значително дефинира и нейния кариерен път. Нейната половинка - Тихомир Алексов също е директно обвързван с футбола. Той е административен шеф на ФК „ Царско село “. Двамата се срещат през далечната към този момент 2012г. на футболен мач. Две години по-късно се ражда и синът им – Тервел. 

Павлета е обвързвана напълно с футбола. През годините минава през разнообразни спортни медии като кореспондент и коментатор. Сега, когато не е на терена, тя е част от спортния отдел на Нова телевизия. Нейният сектор е футбол и е лицето на NOVA за доста от значимите дуел у нас. Красавицата има и фотография с Жозе Моуриньо от гостуването на Рома на родния ЦСКА-София. 

Втората дама, на която ще обърнем внимание, е Християна Красимирова Гутева . Тя е български футболен и интернационален арбитър. Родена е през 1990г. в Габрово. Като дребна е запалена по леката атлетика и тренира в клуба на татко си. През 2016 година стартира да съдийства измежду младежките и аматьорските футболни групи, управлява срещи във „ В “ група на българското футболни състезание. Дебютира като рефер в „ Б “ професионална група с дуела ОФК Поморие – ФК Локомотив през 2017 година. 

На 3 декември същата година Гутева дебютира като спомагателен помощник арбитър в Първа лига на българското футболно състезание, в дуела ПФК Берое (Стара Загора) – ПФК Септември (София). 

Виж още: TikTok звездата Kachimumu: За гения и самоиронията и какво стои зад тях

Най-големият пробив за Християна пристигна преди броени дни. По информация на „ Тема спорт “, на Гутева ще бъде поверен мач от пролетния дял на Първа лига. Това ще е революционно за българския футбол, а Гутева има действителен късмет да се трансформира в първата жена, която е основен осъждам на мач от родното състезание. 

Изображение: https://www.facebook.com/pavleta.rashkova, https://www.facebook.com/hris.guteva 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР