Фуркан Коркмаз се готви за дебютния си сезон в НБА,

...
Фуркан Коркмаз се готви за дебютния си сезон в НБА,
Коментари Харесай

Турчин събра очите на всички във Фили

Фуркан Коркмаз се готви за дебютния си сезон в НБА, само че към този момент е впечатлил устойчиво новите си съотборници и най-много Джей Джей Редик. 20-годишният турски гард бе определен под №26 в миналогодишния Драфт, само че остана в родната си страна един сезон, с цел да отлети към Съединени американски щати това лято и да подпише със Сиксърс.

Двуметровият баскетболист вкара 18 точки в последния тест на Фили преди предсезонната подготовка - дуел сред всички играчи в състава, разграничени на два тима. Редик е останал учуден от успеваемостта на младото попълнение и не скри изненадата си от това, говорейки пред NJ.com.

“Мамка му, той просто се появи от нищото и ни изненада”, съобщи опитният стрелец, който смени Лос Анджелис с Филаделфия това лято. Роденият в Истанбул състезател се понрави с качествата още по време на Лятната лига преди сезона.

Коркмаз е оставил позитивни усещания и в треньорския щаб, като Брет Браун също не спести похвали за представянето му.

“Стреляше добре и считам, че като цяло се показа добре. При това не приказвам единствено за вкараните му стрелби, а и за отбраната, тъй като там също сподели някои добир неща”, разяснява треньорът на Сиксърс.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР