Функцията Find My“ на Apple помага на много потребители да

...
Функцията Find My“ на Apple помага на много потребители да
Коментари Харесай

Функцията Find My на Apple накара екип на SWAT да нахлуе в дома на невинно семейство в САЩ

Функцията „ Find My “ на Apple оказва помощ на доста консуматори да открият изгубените си устройства. Инженерите от Купертино сигурно не са основали приложението, с цел да оказват помощ на полицията да търси нарушители, само че това не попречи на служителите на реда от щата Мисури да го употребяват за осъществяване на обиски. През май предходната година един подобен случай докара до пагубни последствия.

Семейство от град Фъргюсън, щата Мисури съди полицията на окръг Сейнт Луис, откакто екип на спецчастите нахлул в дома им и го обискирал въз основа на информация от „ Find My “ – функционалността, която оказва помощ на потребителите на Apple да намират изгубени или откраднати устройства.

В желае се твърди, че софтуерът не е задоволително прецизен, с цел да дефинира местоположението на обещано устройство на съответен адрес.

Вестник „ Riverside Times “ отбелязва, че Британи Шамили е била у дома с децата си, в това число s 3-месечното си бебе, когато през май предходната година служители на реда в цялостно тактическо снаряжение нахлуват през входната врата с таран. Те насочили оръжията си и към брачна половинка на Шамили – Линдел Брискоу, който спял в служебния си камион на алеята дружно с другите деца.

Полицаите търсели оръжия и материали, свързани с кражба на автомобил, която се била случила същата заран. Те прекарали половин час в ровене по чекмеджета и нанасяне на други вреди, преди да си тръгнат с празни ръце. Съобщава се, че един от служителите на реда пробил дупка в стената, а различен е счупил окачения таван.

По-рано същия ден, на към 25 километра от на фамилията, шестима души са откраднали автомобил Dodge Charger. На мястото на случая другар на притежателите на автомобила споделил на полицията, че техните слушалки AirPods са в автомобила и предложил да употребяват Find My, с цел да ги проследят. Системата за следене на Apple отвела служителите на реда до дома на Шамили. След това управляващите поискали заповед за обиск, защото подозирали, че в жилището има огнестрелни оръжия.

След неправилното навлизане полицията открива AirPods на улицата пред къщата. По-късно една от дъщерите на Британи и Брискоу оповестява, че е видяла това, което може да е било откраднатия Dodge Charger да се движи с висока скорост в квартала. Възможно е един от крадците на автомобила да е изхвърлил слушалките през прозореца наоколо до къщата.

В правосъдния иск се показва, че функционалността за следене на Apple не е дала задоволително съображение за въоръжен обиск. Не е известно дали съдията, издал заповедта е знаел, че екипът на SWAT е извлякъл местоположението в заявката за заповед посредством приложението Find My. Адвокатът на фамилията съобщи, че този случай е образец за несъразмерното потребление на екипите на SWAT.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР