Функционалността на Националната здравноинформационна система е допълнена и вече е

...
Функционалността на Националната здравноинформационна система е допълнена и вече е
Коментари Харесай

Родителите вече ще имат достъп и до електронното здравно досие на децата си

Функционалността на Националната здравноинформационна система е допълнена и към този момент е допустимо родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си. Това заяви заместник-министърът на опазването на здравето доцент Петко Стефановски.

Ивайло Стойчев, мениджър-проекти в „ Информационно обслужване “ АД, уточни, че към този момент всички родители, притежаващи електронен автограф, имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве.

Сигурността на медицинските данни е от извънредно значение и данните ще бъдат налични единствено с електронен автограф, означи той.

Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени предписания и други

Електронното досие, което се поддържа на уеб страницата на НЗОК, е единствено за здравноосигурени лица, уточни Александър Огнянов, шеф на дирекция " Здравно-информационни системи " в Министерството на здравеопазването. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по контракт с Касата, до момента в който е-досието в НЗИС съдържа данни за всички жители, уточни още Огнянов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР