Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените

...
Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените
Коментари Харесай

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните правила на търсенето и предлагането диктуват придвижването на цените на другите активи, в това число и на Биткойн. Когато предлагането надвишава търсенето, цените са склонни да понижават, до момента в който когато търсенето надвишава предлагането, цените нормално се покачват.

Тези правила са годни и за криптовалутите, а анализът на индикаторите на веригата може да даде скъпа информация за държанието на BTC притежателите.

По време на бичия пазар на Биткойн , обхващащ дълъг интервал от време, ценовите придвижвания нормално демонстрират забележителна възходяща волатилност, прекъсвана от интервали на корекции и консолидация. Добре прочут факт на финансовите пазари е, че непрекъснатите възходящи трендове са необичайност, което води до динамично взаимоотношение сред търсенето и предлагането, вследствие на което се следят периодически корекции.

Тази причинност става явна при разглеждане на осъществената горна граница и осъществените облаги на Биткойн.

Реализирана горна граница: Този индикатор обобщава цената на всички BTC въз основа на цената, на която са били подписани последните покупко-продажби, като дава по-ясна визия за действително вложените в Биткойн средства.
Реализирани облаги: Този термин се отнася до действителните облаги, осъществени от притежателите на BTC, когато те продадат своите BTC на по-висока цена от в началото платената.

Тъй като в средата на март Биткойн набъбна до нов исторически връх от над $73,000, осъществената му капитализация също се увеличи, което сочи, че множеството дълготрайни притежатели са били в печеливша позиция. Вследствие на това някои от тези притежатели взеха решение да унищожават позициите си, което докара до незабравим скок в осъществените облаги.

Повишеното предложение на BTC на пазара надвиши равнищата на търсене, предизвиквайки корективна фаза, при която цената на Биткойн се намали под $57,000. Това намаляване докара BTC под осъществената цена на краткосрочните му притежатели, като вдъхна възприятие на боязън на пазара, изключително измежду краткосрочните притежатели, които са по-склонни да продават в отговор на волатилността на цените.

Въпреки опасенията на вложителите осъществената цена на краткосрочните държатели, която по това време е $60,500, послужи като точка на струпване. Дългосрочните притежатели се усещаха удобно да прибавят още BTC към портфейлите си на това равнище, откакто осъществиха облаги през март.

Промяната на чистата позиция на дълготрайните притежатели на Биткойн дава визия за това държание. След нескончаем интервал на систематизиране дълготрайните притежатели възобновиха натрупването, придобивайки над 70,000 BTC от началото на май.

В сходство с главните правила на търсенето и предлагането, когато търсенето на Биткойн стартира да надвишава наличното предложение на пазара, вероятността BTC да възобнови възходящата си траектория се усилва.

Наблюдението на салдото на Биткойн на тържищата може в допълнение да удостовери тази динамичност на търсенето и предлагането.

От началото на май до момента над 30,000 BTC са били трансферирани в частни крипто портфейли за дълготрайно предпазване, което демонстрира увереността на притежателите в бъдещата стойност на Биткойн.

Макар че прогнозирането на бъдещото ценово деяние на всеки актив е предизвикателство, голям брой метрики на веригата могат да дават улики за евентуалните ценови равнища, които вложителите би трябвало да следят. Една такава метрика е MVRV, която прави оценка дали цената на Биткойн е извънредно висока или ниска спрямо историческите междинни стойности.

MVRV: съответствие сред пазарна и осъществена стойност. Пазарната стойност съставлява настоящата цена на Биткойн, умножена по общия брой на BTC в обращение, до момента в който осъществената стойност е междинната цена, на която всички BTC са били предмет на последната договорка.
Ценови диапазони: Тези диапазони демонстрират горната и долната граница на цената на Биткойн въз основа на историческите стойности на MVRV, като оказват помощ да се откри по кое време цената е доста надценена или подценена въз основа на историческите данни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР