Фулъм стана шампион на Чемпиъншип, след като един кръг преди

...
Фулъм стана шампион на Чемпиъншип, след като един кръг преди
Коментари Харесай

Фулъм спечели с рекорди титлата в Чемпиъншип

Фулъм стана първенец на Чемпиъншип, откакто един кръг преди края на сезона си подсигурява купата след унищожителна наказателна акция против Лутън, приключила 7:0 за „ котиджърс “. Така отборът на Марко Силва събра 90 точки и е неосъществим за втория Борнемут, който е с мач по-малко, само че изостава на 8 точки.

Мачът на „ Крейвън Котидж “ не предполагаше подобен погром, откакто на почивката домакините водеха единствено с 2:0 след голове на Том Кеърни и Кени Тете.

През вторите 45 минути обаче гардът на гостите спадна и Фулъм се възползва. Звездата на отбора Александър Митрович вкара два гола, а Фабио Карвальо, Боби Декордова-Рийд и Жан Мишел Сери прибавиха по едно попадение.

За сръбският таран на лондончани тези голове бяха под номер 42 и 43, като той има 43 мача през този сезон. По-рано през сезона Митрович счупи върха за най-вече попадения в границите на една акция във второто равнище на британския футбол.

Митрович, който неотдавна беше коронясан за състезател на сезона в шампионата след невероятна самостоятелна акция, победи дългогодишния връх на Гай Уитингам от 42 гола в сезон от 46 мача в британската лига, подложен в акцията на Портсмут 1992-93, също във второто равнище.

Въпреки че резултатът на сърбина изостава от върха за всички времена от второ равнище (Джордж Камсел от Мидълсбро означи 59 гола през 1927-28), в този момент той изпревари втория най-голям голмайстор за този сезон – Доминик Соланке от Борнемут – с 14 удара, откакто Фулъм доближи 106 гола в лигата за акцията.

По този метод отборът на Силва стана първият, който означи 100 гола в един сезон от второ равнище, откогато Манчестър Сити доближи 108 през 2001-02, резултат, който можеше да бъде още по-добър, когато гостува на Шефилд Юнайтед в неделя.

Междувременно Фулъм също стана първият тим след двойния победител на Тотнъм от 1960-61, който означи 50 гола както вкъщи, по този начин и като посетител в една акция в лигата в четирите най-хубави равнища на британския футбол.

Въпреки тежката загуба, „ шапкарите “ останаха на 6-о място във краткотрайното класиране със 72 точки и към момента имат късмет да влязат във Висшата лига през идващия сезон, в случай че съумеят да минат през плейофите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР