Fujitsu разработва истински квантов компютър. Това разкри ръководителят на изследователската

...
Fujitsu разработва истински квантов компютър. Това разкри ръководителят на изследователската
Коментари Харесай

Fujitsu разработва истинския квантов компютър”

Fujitsu създава " същински квантов компютър ". Това разкри ръководителят на изследователската лаборатория на компанията. Хиротака Хара, шеф на Fujitsu Laboratories, разяснява пред Computerworld.com, че компанията работи с редица проучвателен групи за създаване на " същинската " квантова машина.

Компанията към този момент показа своят " квантово въодушевен " Digital Annealer - типичен чип, предопределен за решение на комплицирани оптимизационни проблеми – пред бизнеса.



" Още преди същинският квантов компютър да се появи на пазара, ние завършихме Digital Annealer, който има всички функционалности на съществуващите квантови изчисления”, изяснява Хара на конгрес на Fujitsu в Токио, и прибавя: " В същото време обаче, в нашите проучвателен институти в чужбина работим ръка за ръка с университети и влиятелни проучвателен центрове за развиването и основаването на същински квантов компютър.

Второто потомство Digital Annealer, който е представян от Fujitsu като „ въодушевен от квантовите явления “, беше показан през март. Новият чип има 8192-битово цялостно свързване, което значи, че всички битове могат свободно да обменят сигнали и пасват на общоприет рак, работещ при стайна температура.

С предизвикването да се сътвори същински квантов компютър се занимават и софтуерни колоси като IBM, Intel, Гугъл и Microsoft. Затова и не е доста ясно къде тъкмо се намира Fujitsu в тази конкуренция, само че Хара е безапелационен, че работата на компанията върху Digital Annealer, дружно с канадската компания за квантови компютри 1QBit и Университета на Торонто, е добър старт за квантовите ѝ упоритости.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР