Fujitsu представи първи по рода си проект за въвеждане на

...
Fujitsu представи първи по рода си проект за въвеждане на
Коментари Харесай

Банка използва квантови технологии за управление на финансов риск


Fujitsu показа първи по рода си план за въвеждане на квантови технологии в една от най-големите английски банки. Японската компания ползва своята Digital Annealer квантова технология с цел да помогне на NatWest да взема решение най-сложните, сложни и времеемки задания при ръководство на финансови вложения посредством усъвършенстване на микса от висококачествени ликвидни активи като облигации, валута и държавни скъпи бумаги.

NatWest една от огромната четворка на клиринг банките във Англия с клонова мрежа от 960 офиса и над 33 000 чиновници. Финансовите институции като NatWest непрестанно срещат компликации при основаването и поддържането на оптимално уравновесено портфолио от активи, подбрани от хиляди разновидности. В идеалния свят, това значи композиция от ликвидни принадлежности, които дават оптимално вероятната възвращаемост като в това време оказват помощ за поддържане на риска на задоволително равнище. И до момента в който ликвидността е от първостепенна значимост за финансовите институции, процесът по пресмятане на най-хубавото портфолио от активи не е постоянно прилаган, тъй като това е една трудоемка и извънредно скъпа задача.

Fujitsu Digital Annealer взема решение тези комплицирани задания като предлага решения в порядък необикновено по-бърз от днешните обичайни компютри. По този метод NatWest вкарва квантумни изчислителни благоприятни условия, които разрешават на софтуерния екип на банката да прави доста комплицирани калкулации 3 001 пъти по бързо от днешните компютри и с още по-голяма акуратност.

Йозеф Регер, CTO EMEIA на Fujitsu отбелязва: „ Ние проектирахме Digital Annealer с цел да решим действителни комбинаторни задания за оптимизация, които са срещани във всички промишлености. Въпреки, че квантовите компютърни технологии са към момента в ранен етап от своето развиване, ние заимствахме от тях с цел да предложим достъп на нашите клиенти до мощната технология digital annealing през днешния ден. И това е единствено началото – няма ограничавания в дилемите, които могат да бъдат адресирани посредством digital annealing.”

В допълнение на усъвършенстваните индикатори на показване, потреблението на Fujitsu Digital Annealer понижава риска от човешка неточност. NatWest към този момент може да осъществя цялостна оценка на риска на своето портфолио от активи доста по-бързо, както и да получи доста по-широк небосвод от резултати и пермутации, като по този метод обезпечава най-благоприятен спред и сведен риск.

Кевин Ханли, шеф нововъведения в NatWest, добави: „ Много сме въодушевени от опциите на квантовите компютърни технологии. При състояние, че първото ни приложение на близки до квантовите компютърни технологии е толкоз сполучливо, ние имаме вяра, че технологията може да бъде прилагана при доста други калкулации и задания, които банката среща всекидневно. В дълготраен проект, квантовите технологии биха могли изцяло да трансформират метода, по който работят банките като ги създадат доста по-ефикасни и евтини за ръководство, което от своя страна ще значи по-добри условия и услуги за клиентите ни. “

Квантовите компютърни технологии са считани за съществена цел на компютърните науки, само че днешните квантови компютри са лимитирани в своите качества. Не единствено че те са комплицирани, ненадеждни и склонни към неточности, само че и са малцина и извънредно скъпи за ръководство. Fujitsu Digital Annealer показва съвършения мост към действителни квантови компютърни технологии, тъй като той е кадърен да взема решение комплицирани комбинаторни проблеми тъкмо и надеждно като изчислителната му мощ непрестанно нараства с цел да може да се заеме с още по-сложни задания и сюжети.

Fujitsu Digital Annealer е взаимно създаден с 1Qbit и предлаган като облачна услуга програмен продукт. Той е планиран да взема решение необятен кръг от проблеми, които са сложни за пресмятане от обичайните компютърни технологии в допустими периоди. Някои от тях са бизнес провокации като разкриване на прилики сред дребни молекули за развиване на нови медикаменти, усъвършенстване на капиталови портфейли за финансовия бранш, понижаване на времето за произвеждане по поръчка или усъвършенстване на детайлите в логистични системи. Технологията на Fujitsu Digital Annealer е способна да проучва комплицирани данни с цел да предложи решения на провокации пред обществото като трафик и ръководство на рецесии.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР