Фухимори, който управлява Перу от 1990 до 2000 г., беше

...
Фухимори, който управлява Перу от 1990 до 2000 г., беше
Коментари Харесай

Бившият президент на Перу Алберто Фухимори е освободен от затвора по хуманитарни причини

Фухимори, който ръководи Перу от 1990 до 2000 година, беше наказан през 2009 година по обвинявания в нарушение на правата на индивида. Той беше упрекнат, че е мозъкът зад убийствата на 25-те перуанци, до момента в който държавното управление се бори с комунистическите бунтовници от Shining Path.

Фухимори, носещ маска за лице, излезе от вратата на пандиза и се качи в спортно транспортно средство, ръководено от снаха му. Неговият наследник и щерка му седяха на задната седалка с него.

Десетки поддръжници го чакаха пред пандиза и се втурнаха в автомобила, до момента в който се опитваше да се движи. Очакваше се той да живее в къщата на тази щерка.

Конституционният съд на Перу постанови във вторник в интерес на филантропичното опрощение, обещано на Фухимори на Бъдни вечер през 2017 година от тогавашния президент Пабло Кучински. Върховният съд на страната анулира помилването под напън от Междуамериканския съд по правата на индивида през 2018 година и подреди някогашният мощен човек да бъде върнат в пандиза, с цел да излежи присъдата си.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР