Ft. Пиърс, Флорида - Делото за класифицирани документи на специалния

...
Ft. Пиърс, Флорида - Делото за класифицирани документи на специалния
Коментари Харесай

Процесът по секретните документи на Тръмп може да се забави, тъй като съдията обмисля промени в графика

Ft. Пиърс, Флорида - Делото за класифицирани документи на специфичния прокурор против някогашния президент Доналд Тръмп е изправено пред опцията за закъснение, което би отвело процеса по-дълбоко в изборния цикъл през 2024 година, откакто федерален арбитър във Флорида уточни в сряда, че може да удовлетвори настояването на Тръмп за смяна на предварителния график.

Съдия Айлийн Кенън — назначена от Тръмп федерална пейка — изслуша причини в сряда от юристите на някогашния президент и екипа на специфичния прокурор Джак Смит по отношение на опита на Тръмп да промени графика на правосъдните разногласия по метод, който може да забави процеса дата — понастоящем планувана за май 2024 година — до след президентските избори през 2024 година

„ Трудно ми е да схвана по какъв начин този график би могъл да работи с толкоз компресирани графици от толкоз доста процеси в голям брой юрисдикции “, сподели Кенън от съдията в сряда, отбелязвайки, че Тръмп има още едно федерално дело, също заведено от Смит във Вашингтон, окръг Колумбия, което би трябвало да бъде съдено през януари 2024 година, както и други законови периоди, произлизащи от държавните обвинявания, пред които е изправен.

упрекнат по десетки обвинявания, които включват обвинявания, че той нелегално е имал информация за националната защита, обвинявания, които бяха повдигнати, откакто ФБР възвърне документи с секретни маркировки от вкъщи му в Мар-а-Лаго предходната година. Тръмп се призна за почтен по всички обвинявания – които включват и обвинявания, че е заговорничил да попречи на следствието – както и двамата му съобвиняеми по делото.

В правосъдните документи екипът на отбраната на Тръмп разказва настоящия график като „ бързане към правосъден развой “ и изиска от Кенън да промени графика, а неговите съобвиняеми – помощниците Уолт Наута и Карлос Де Оливейра – заеха сходна позиция. Наута и Де Оливера се признаха за почтени по делото.

Кенън се усъмни дали юристите на Тръмп ще имат задоволително време да прегледат доказателствата през идващите шест месеца, акцентирайки 1,3 милиона страници документи и години Прокурорите са дали на отбраната записи от камери за сигурност, както и над 5500 страници секретни материали, които могат да бъдат гледани единствено на несъмнено място.

Но екипът на Смит в правосъдните документи и на чуването в сряда отхвърли, като аргументира, че желаните забавяния „ не са изненада “, а опит за отсрочване на производството.

„ Ако погледнете какво е направено от позицията на отбраната, те се бавят толкоз дълго, колкото могат “, сподели прокурорът Джей Брат на Кенън, призовавайки я да резервира датата на процеса през май 2024 година

В правосъдните документи канцеларията на специфичния прокурор сподели: „ Правителството е предоставило на обвинените обстойно, бързо и добре проведено некласифицирано изобретение, давайки изчерпателна пътна карта на доказателство за подробните изказвания в заместващия обвинителен акт. по-голямата част от класифицираните открития също са разполагаем на обвинените. "

Изслушването в сряда не беше първият път, когато някогашният президент моли федерален арбитър да изчака след изборите, с цел да стартира един от процесите на специфичния прокурор. По-рано тази година Тръмп лобира пред арбитър Таня Чуткан да отсрочи делото против него, обвързвано с изборите през 2020 година, до април 2026 година, отбелязвайки количеството доказателства по делото и президентските избори.

Чуткан в последна сметка реши, че 2026 година е прекомерно дълго за очакване и подреди делото да стартира през март 2024 година, по време на първичната президентска акция. „ Г-н Тръмп ще би трябвало да накара тази дата на процеса да работи... без значение от неговия график “, сподели тогава Чуткан и от този момент уточни, че датата няма да се промени.

Бившият президент се призна за почтен и по двете федерални каузи против него и отхвърли всички непозволени дейности.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР