Фрозиноне нанесе тежка загуба на шампиона на Италия Наполи с

...
Фрозиноне нанесе тежка загуба на шампиона на Италия Наполи с
Коментари Харесай

Фрозиноне мечтае за Купата на Италия, след като изхвърли Наполи

Фрозиноне нанесе тежка загуба на първенеца на Италия Наполи с 4:0 като посетител и го изхвърли на осминафинал в шампионата за Купата на Италия. Най-доброто показване на Фрозиноне в историята на Купата на Италия продължава, защото " канарчетата " ще продължат към четвъртфиналите.

Фрозиноне, който в никакъв случай не е достигал даже до осминафиналите, ще се изправи против Ювентус или Салернитана в идната фаза.

Наполи даде отмора на няколко от постоянните си титуляри първоначално, в това число Виктор Осимен и Хвича Кварацкхелия, само че ги изпрати на терена в 63-ата минута, когато резултатът беше 0:0. Първото полувреме приключи 0:0, а гостите нанесоха своя удар в границите на 5 минути в средата на втората част. Енцо Баренеча откри резултата в 65-ата минута с глава, засичайки центриране от ъглов удар на Лука Гаритано.

Центрираната топка падна навръх главата му и след удара отиде до далечната греда за вратаря на Наполи Пиерлуиджи Голини. Това е първи гол за Баренеча във Фрозиноне, откогато дойде от Ювентус. Още по-сериозна неточност в отбрана разреши на гостите да удвоят преднината си пет минути по-късно. Лошият пас на бранителя Джовани ди Лоренцо разреши на Джузепе Казо да излезе един на един против Голини, който нямаше по какъв начин да спре летящата топка към горния десен ъгъл.

Ди Лоренцо направи нова неточност в последната минута, когато фаулира Матиас Суле в наказателното поле. Уалид Шедира, който е чартърен тъкмо от Наполи, осъществя получената дузпа. Абду Аруи също се разписа в добавеното време, с цел да сложи началото на една прелестна вечер за Фрозиноне, който чества пред гостуващите почитатели.

Домакините бяха неузнаваеми на своя стадион „ Диего Армандо Марадона “, като само Джовани Симеоне видя гола си през първото полувреме анулиран вследствие на игра с ръка при подготовката на офанзивата.

Фрозиноне ще изиграе своя четвъртфинален мач на 10 януари. Ювентус е хазаин на Салернитана на 4-ти ми в тази среща ще стане явен техният противник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР