Фронтменът на Гънс ен роузис Аксел Роуз е обвинен в

...
Фронтменът на Гънс ен роузис Аксел Роуз е обвинен в
Коментари Харесай

Обвиниха фронтмена на Гънс ен роузис в изнасилване

Фронтменът на " Гънс ен роузис " Аксел Роуз е упрекнат в полово посягане, осъществено преди повече от 30 години в Ню Йорк, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира правосъдни документи.

Според сп. " Ролинг стоун " ищцата е Шийла Кенеди, някогашен модел на " Пентхаус ". Жалбата е подадена през днешния ден в съд в Ню Йорк, а изданието е получило достъп до нея.

Кенеди твърди, че се срещнала с Аксел Роуз в нощен клуб в града през 1989 година, когато била 26-годишна. В нощта, в която се видели за първи път, той я е насилил полово в хотелската си стая.



Жената твърди в правосъдния иск, че е била поканена в клуба от своя другарка, с цел да се опита да се срещне с групата. Кенеди разговаряла с Роуз и най-после той я завел в хотела за празненство, написа " Ролинг стоун ".

Приятелката на Шийла Кенеди не бил поканена, тъй като Роуз не я намерил за " задоволително секси ".

В исковата молба се показва, че в хотелската си стая фронтменът на " Гънс ен' роузис " дал на гостите кокаин, шампанско и различен алкохол. Твърди се, че откакто Кенеди отишла до тоалетната, той я чакал пред вратата. Когато излязла, Роуз " притиснал Кенеди до стената и я целунал ". Жената твърди, че по-късно била принудена да прави секс с артиста, който не употребявал презерватив. 



Представител на Роуз не е дал отговор на молбата на сп. " Ролинг стоун " за коментар.

В желае се твърди, че след хипотетичния случай Кенеди има признаци, сходни на посттравматично разстройство, когато чуе името на Аксел Роуз или музиката на групата му. Освен това тя страда от тревога и меланхолия, а контузията е провалила кариерата й.

Аксел Роуз е упрекван неведнъж в домашно и полово принуждение в предишното, напомня сп. " Ролинг стоун ".

Кенеди не за първи път насочва сходни обвинявания към Аксел Роуз. Тя споделя за случая през 2016 година в автобиографията си, а през 2021 година и в документалния филм Look Away, който е за полови похищения в музикалната промишленост.

Жалбата е предявена по силата на закон, който анулира отминалостта за цивилен искове за полови закононарушения. След влизането му в действие дами излязоха с обвинявания против няколко високопоставени фигури от музикалната промишленост, в това число против Стивън Тайлър от " Аеросмит ", Ел Ей Рийд, някогашния основен изпълнителен шеф на организацията, която дава отговор за премиите " Грами " - Нийл Портноу.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР