Фронтекс, агенцията на ЕС за външните граници, бе обвинена от

...
Фронтекс, агенцията на ЕС за външните граници, бе обвинена от
Коментари Харесай

Медийно разследване: Фронтекс толерира малтретиране на мигранти

Фронтекс, организацията на Европейски Съюз за външните граници, бе упрекната от няколко медии, че толерира малтретирането на мигранти, осъществявано от представители на локални управляващи, и че самата тя е нарушила човешките права при експулсирания на мигранти, съобщи Франс прес.

В взаимно следствие на проверяващия уебсайт Коректив, английския в. " Гардиън " и на немската телевизия А Ер Де, която ще излъчи репортажа си на следващия ден, Фронтекс е упреквана, че е оставила гранични служители на реда в България, Унгария и Гърция да преследват с кучета претенденти за леговище, да употребяват пикантен спрей или да ги изгонват брутално.

Трите медии споделят, че се базират на стотици вътрешни документи на Фронтекс, които са в поддръжка на техните изказвания за случаи на малтретиране и по които следваща инспекция не е била разпоредена, твърди немската телевизия в първи фрагменти от репортажа, качени на уеб страницата ѝ.

Фронтекс има опцията да изтегли своя личен личен състав от тези страни и като не го прави, тя е съизвършител, твърди ръководителят на Консултативния конгрес на организацията (орган, който подкрепя управителния съвет на агенцията) Стефан Кеслер, представен в репортажа на А Ар Де.

В отговор на питане на Франс прес основаната във Варшава Фронтекс сподели, че до през днешния ден нито една тъжба не е била подадена против неин сътрудник. Агенцията означи, че желае да изследва въпроса и да вземе ограниченията, които се постановат във връзка с тези изказвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР