Фронтът е 15 кмТрети ден продължава гасенето на пожара между

...
Фронтът е 15 кмТрети ден продължава гасенето на пожара между
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара в Сакар планина, бедствено положение в Свиленград


Фронтът е 15 км

Трети ден продължава гасенето на пожара сред свиленградските села Младиново и Пъстрогор, който обхвана 10 хиляди декара, от които 6 хиляди горски масив. Снощи останаха на дежурство 15 екипа огнеборци по 15-километровия фронт на огъня, написа БНР.

Пламъците се развиват в труднодостъпна околност. Високите температури и мощните пориви напразно пречат за потушаването. Вчера община Свиленград разгласи бедствено състояние, а регионалният шеф Гинка Райчева издаде заповед за възбрана за разчистване на пасища и горски площи.

Предполага се, че огънят е тръгнал след разчистване на пасбище в село Младиново. Полицията води следствие. Няма потърпевши хора, изгорели са две къщи и селскостопански постройки в Овчарово и Славяново.

За Хасковска област е разгласен червен код за заплаха от пожари.

През миналия ден близо 200 горски чиновници са взели участие в гасене на пожари както в региона на Свиленград, по този начин и в Бургас, при с. Кубадин, където изгоряха над 200 дка гора. На мястото останаха дежурни екипи през цялата нощ.

От Националния институт по метеорология и хидрология напомнят, че през идващите две денонощия има рисково висок риск от пожари в Горнотракийската равнина, в Югоизточна България, в Добруджа и в долините на реките Струма и Места.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР