Фризьорски салон в Индия е осъден да плати 20 милиона

...
Фризьорски салон в Индия е осъден да плати 20 милиона
Коментари Харесай

Неправилна подстрижка струва на фризьор 230 000 евро

Фризьорски салон в Индия е наказан да заплати 20 милиона рупии или към 231 000 евро обезщетение за неверна прическа и неприятно третирана коса.

Съдът към Националната комисия за отбрана на потребителите (NCDRC) отсъди в интерес на тъжителката, която след визитата в скъпия фризьорски салон, претърпяла огромни финансови загуби.

" Според правосъдните документи, неверната подстрижка е станала причина " дамата да загуби предстоящите си работни задължения и да претърпи големи загуби, които трансформирали изцяло метода ѝ на живот и разрушили фантазиите ѝ да стане Топ модел. "

" Жените са доста внимателни и деликатни във връзка с косата си и харчат много средства за поддържането ѝ в положително положение “, се споделя в заключенията по делото, оповестени от в. Indian Express.

Заради дългата си коса жалбоподателката Аашна Рой работела като модел, зает с компании, които създават или продават артикули за коса, написа Malay Mail.

Тя, потърсила услугите на салона, част от известна хотелска верига в Делхи, през 2018 година. Жената дала специфични указания на личния състав за метода, по който желае да наподобява косата ѝ. Въпреки това настояванията ѝ били подценени.

От документите по делото излиза наяве, че фризьорката е отрязала огромна част от косата ѝ, „ оставяйки единствено 10 сантиметра под рамото ѝ “.

„ Тя към този момент не може да се огледа в огледалото. Нейната работа включва другарство с хора, което значи, че би трябвало да взе участие в срещи и интерактивни сесии. Но тя е изгубила самочувствието си поради косата си”, се показва в правосъдното решение.

Когато се оплакала в салона, от там ѝ предложили безвъзмездна терапия за коса като отплата за грешката.

Жената съобщи пред съда, че въпросната терапия е била „ съмнителна и е довела до в допълнение увреждане на косата ѝ “.

В решението си съдът отбелязва, че ищцата е изгубила средства поради психическия срив след неправилното подкастряне и мъчителната терапия по-късно. Жената е напуснала работата си.

" Две години след този случай тя се е сблъсквала с болежка и контузия ", се споделя в изказване на съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР