Френското студио Ubisoft обявиха, че започват разследване на твърденията, че

...
Френското студио Ubisoft обявиха, че започват разследване на твърденията, че
Коментари Харесай

Ubisoft разследват твърденията за проведена нова хакерска атака към тях

Френското студио Ubisoft оповестиха, че стартират следствие на изказванията, че са станали жертва на хакерска офанзива, предава Bleeping Computer.

Става дума за обява на VX-Underground, група експерти по киберсигурност, доставяща разбор и информация за настоящите закани в Интернет. По-рано тази седмица те споделиха в обществената мрежа „ Х “ информация от лични източници за сбъднат пробив към Ubisoft. „ На 20.12 незнайна атакуваща страна е компрометирала Ubisoft. Тя е имала достъп в продължение на близо 48 часа преди админ да разбере, че се случва нещо неправилно и да е прекъснал този достъп. Намерението им е било да извлекат близо 900 гигабайта информация, само че са изгубили интерес “, оповестява групата.

Междувременно VX-Underground се свързват с хакера или хакерите, които споделят, че са съумели да получат достъп до SharePoint сървъра на студиото, панелите за ръководство на Microsoft Teams, Confluence и MongoDB Atlas инстанциите, управлявани от Ubisoft. Хакерите са изпратили на VX-Underground също по този начин и доказателство за изказванията си под формата на екранни фотоси. Ако офанзивата бъде доказана, това ще е трети сполучлив пробив към мрежата на Ubisoft след произшествия от 2020 и от предходната година.

„ Наясно сме с изказванията за основан случай, обвързван със сигурността и понастоящем проверяваме случая. Към този миг няма какво повече да споделим “, дават отговор на Bleeping Ubisoft по отношение на обстановката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР