Френското списание Le Point публикува статия, в която се твърди,

...
Френското списание Le Point публикува статия, в която се твърди,
Коментари Харесай

Le Point: Западът няма друг избор, освен да се примири с един нов свят, който ни плаши

Френското списание Le Point разгласява публикация, в която се твърди, че е време груповият Запад да осъзнае, че светът от ден на ден се " обръща " на Изток, става многополюсен и че " демократичните полезности " са изгубили своята прелест.

Както декларира създателят на публикацията Себастиен Бусоа, възходящата ос Москва-Пекин е в сериозна конкуренция, преди всичко, с хегемонията на Съединените щати. Но вместо да приспособява политиката към изменящите се условия, Вашингтон упорства.

„ Прекалено дълго пренебрегвахме очевидното: нашите „ демократични “ полезности, независимост и произлизащата от това квазирелигиозна „ религия в западната цивилизация “, която повтаряме и на вятъра се опитваме да изнасяме през последните двадесет години, за жалост към този момент няма значение и не притегля никой различен. <...> Светът все по-малко има вяра в нашата „ народна власт “, като в това време гледа на Изток “, сигурен е Бусуа.

Авторът счита, че повода за този поврат е на първо място политиката на самия Запад, който първо, както със мощ наложи „ разпоредбите на играта “, по този начин и независимо се захвана да ги нарушава в продължение на доста години. Според него хегемонията на $ в международната търговия към момента е в положение да поддържа остарелия международен ред, само че напълно не за дълго.

Бусуа акцентира, че единственият метод за битие на Запада в зараждащия се нов многополюсен свят е единствено дипломацията и взаимният интерес към други цивилизации.

„ Всъщност спецоперацията в Украйна, която Русия организира към този момент седем месеца, е един тип ускорител на историята “, твърди създателят на обявата. – Като не съумява да се приспособява към тази нова действителност, Европа, надяваща се да завоюва всичко, рискува да загуби всичко.

Конфликтът разкри нов цивилизационен разлом. Оказва се военна и финансова помощ на Киев, само че от кого? Една закърняла Европа, която е превзета от крайната десница на изток, и Съединените щати, които са раздрани от екстремисти отдясно и отляво, както и от организацията на НАТО, която е непопулярна измежду мнозина в Европа.

Съществува и фактът, отбелязва Бусуа, че Русия е безмълвно обожавана от милиони хора, които към този момент не могат да понасят западния патернализъм. „ Вярно ли е, че проектът на Запада е „ да раздели света и да ограби цели народи “, както се изрази Путин? Не сме уверени в това, само че милиарди хора в сърцата си мислят по този начин “, написа създателят.

Милиарди китайци и индийци мечтаят да сложат завършек на международното владичество на Съединени американски щати, написа Бусуа. „ Намираме се в историческа повратна точка, когато „ жертвеното “ предизвикателство на Русия към Запада се възприема от мнозина като нужен детайл за появяването на „ новия свят “, признава той.

Западът и изключително Европа няма да имат различен избор, с изключение на да се примирят с този нов свят, който ни плаши толкоз доста. В най-лошия случай, в случай че не, ще бъдем удушени, удавени и изхвърлени настрана от пътя! <...> Размяната на отзиви не е отстъпка пред врага, даже в случай че процесът на такава връзка не е елементарен. Необходимо е също по този начин да поставим обилни старания за проучване и запознаване с новите пълномощия, които отхвърляхме на първо място заради незнание “, заключава Бусуа.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР