Френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) е изпратило

...
Френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) е изпратило
Коментари Харесай

ВЕТОТО СРЕЩУ РСМ: Френското предложение към България

Френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) е изпратило предложение, обвързвано с ветото върху Северна Македония, до Комисията по външна политика в Народното събрание.

България съумя да реализира настояването си Европейски Съюз да стане поръчител за осъществяването на условията ни към Скопие, защото до момента страните членки избягваха да слагат двустранни разногласия на европейско равнище.

В документите, изпратени от френското председателство, са добавени българските условия за приемане на Северна Македония в Европейски Съюз.

В плана за преговорната рамка на Северна Македония, републиката се задължава да съблюдава Договора за добросъседство с България. Скопие ще би трябвало да включи българите в македонската Конституция като държавотворен народ преди да стартира същинското начало на договаряния. Северна Македония ще одобри и проект за деяние, обвързван със отбраната на правата на малцинствата. Планират се и ограничения против езика на омразата.

В петък сутринта, когато френският план към момента не беше получен в Народното събрание, заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин (БСП) сподели пред БНР, че България няма да вдигне ветото.

Премиерът Кирил Петков неведнъж изясни, че в случай че Народното събрание не промени българската позиция, той еднолично няма да смъкна " ветото ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР