Френското предложение за РСМ е изключително добро за България, но

...
Френското предложение за РСМ е изключително добро за България, но
Коментари Харесай

Христо Иванов: Национално предателство ще е да хвърлим френското предложение в коша

Френското предложение за РСМ е извънредно положително за България , само че ние сме напът да се провалим. Това съобщи в студиото на Нова телевизия съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов . Наливане на масло в огъня и потребление на френското предложение от страна на Слави Трифонов като " " - по този начин Христо Иванов дефинира случилото се в последните няколко дни - " Абсолютна национална безнаказаност. "

" Не имам вяра на очите си, че и президентът Радев прави това нещо ", възкликна Иванов. Припомняме, че през вчерашния ден и водачът на Българска социалистическа партия.
 Радев за френското предложение и България: Петков не е пощальон, а министър председател
Радев за френското предложение и България: Петков не е пощальон, а министър председател

Предложението е стъпка в вярната посока, само че остават редица въпроси

Слави Трифонов се пробва да експлоатира тематиката РСМ, с цел да си обезпечи оправдание за вътрешнополитически цели, което обаче е безусловно безконтролно . Именно това дефинира Христо Иванов за национално изменничество - изхвърлянето в кошчето на френското предложение, каквото направи през вчерашния ден водачът на " ИТН ".

" Освен държавната рецесия и тази в до момента ръководещото болшинство - България е изправена пред това доста значимо решение, обвързвано с РСМ. Това е значимо освен за Северна Македония, само че и за България, само че ние сме на път да го провалим. Това ще бъде извънредно тъпо за нас ", предизвести Христо Иванов и уточни, че няма да имаме друга такава опция доста дълго време.

" Ако България не успее да прегледа това предложение, последващо такова не знаем по кое време ще има. Ето това ще бъде национално изменничество. "
 Политическа партия: Трифонов популяризира неистини
Политическа партия: Трифонов популяризира неистини

След последното изказване на шефа на Има Такъв Народ

Христо Иванов разясни, че освен е прочел предлагането, само че и е приказвал с доста авторитетни дипломати от разнообразни политически сили. Общото мнение е, че това е едно доста положително за България предложение. " Искам да ме чуят всички - това е извънредно положително за България предложение, което ние сме подготвени да изхвърлим в коша заради това, че сме във вътрешнополитически скандал сега ", безапелационен е Иванов.

Предложението адресира и дава отговор на всички наши терзания , разясни Иванов. Още при започване на документа написа, че България желае РСМ да стартира договаряния, което е самопризнание за нашата дипломация.

РСМ поема ангажимент, че би трябвало да впише българите в Конституцията си и дотогава договаряния няма да има. Във френския документ се употребявали думите " общности " и " малцинства ".

Христо Иванов разясни още, че логиката на налагане на ветото е била точно това - да се опитаме да използваме Европейския съюз като гаранция. Цялата структура на българската позиция и дипломация до този миг е била да търси точно тези гаранции, които се дават във френското предложение - от Европейски Съюз.

Освен това Христо Иванов напомни, че самата в пленарна зала, че България е постигнала пробив в европейската дипломация . Самото Външно министерство е работило за това френско предложение и това е триумф на всички старания на българската дипломация.

И най-хубавата отбрана на правата на българите в Македония ще отнеме години, само че най-хубавата гаранция е точно Европейския съюз, отсече Христо Иванов.
 Кирил Петков даде обещание: Следвам волята на Народното събрание за РСМ
Кирил Петков даде обещание: Следвам волята на Народното събрание за РСМ

Сега е историческият късмет на президента да върне това, което народът му даде
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР