Френското правителство взе решението извънредното положение, което беше въведено зарази

...
Френското правителство взе решението извънредното положение, което беше въведено зарази
Коментари Харесай

Българка от Франция: Тук е пълен хаос

 Френското държавно управление взе решението изключителното състояние, което беше въведено болести епидемията от ковид, да бъде удължено до 24 юли. 

" Най-интересното е, че тук царува безпорядък. Като българи сме привикнали да подлагаме на критика този безпорядък и това, което се случва в България, само че тук той също е реалност ", сподели журналистът Мария Касимова-Моасе в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Сънародничката ни, която живее във Франция, добави, че се е очаквало ограниченията да бъдат разхлабени на 11 май, само че към този момент не е несъмнено дали ще се случи. Французите чакат 7 май, с цел да схванат в идващите 2 месеца при какви условия ще живеят. 

По нейните думи доста французи считат, че връзката сред хората, от които зависи какво ще се случи във Франция след 11 май, е много неприятна, само че те вършат каквото могат.

" Ако всичко остане по този начин, от 11 май ще имаме свободно напредване, отваряне на магазини, отваряне на дребни бистра при специфичен режим, който не е явен. Няма обаче да можеш да пътуваш в радиус от 100 км отвън мястото, в което си регистриран, че живееш, с изключение на по неотложни аргументи ", изясни Касимова-Моасе. 

Тя посочи, че французите доста елементарно се разделят на " срещу " и " за " по отношение на ограниченията, само че не приемали нещата по този начин трагично като при нас. 

" Хората в действителност желаят просто това да свърши и да имат изясненост какво се прави от тук нататък ", сподели още сънародничката ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР