Френското правителство призова американският президент Доналд Тръмп да не се

...
Френското правителство призова американският президент Доналд Тръмп да не се
Коментари Харесай

Франция призовава Доналд Тръмп да не се намесва във вътрешните работи на страната

Френското държавно управление прикани американският президент Доналд Тръмп да не се намесва във френската политика, след обявата му в интернетотносно митингите, с която нападна Парижкото съглашение за климата, оповестява Агенция Франс Прес.

"Не се занимаваме с вътрешната американска политика и чакаме същото и от Съединени американски щати ", съобщи министърът на външните работи Жан-Ив Льо Дриан. "Казвам това на Доналд Тръмп и френският президент го споделя: Оставете нашата нация на мира! " - съобщи френският външен министър.

Тръмп разгласява в събота две текстови известия, отнасящи се до антиправителствените митинги на "жълтите жилетки ", които от средата на ноември са обхванали Франция и провокираха протести в Париж. "Много тъжна денонощно в Париж. Може би е време да се постави завършек на нелепото и извънредно скъпо Парижко съглашение и да се върнат парите назад на хората под формата на по-ниски налози “, предложи Тръмп в обществената мрежа „ Туитър “.

По-рано Тръмп разгласява следното: "Парижкото съглашение не работи толкоз добре за Париж. Протести и протести в цяла Франция. Хората не желаят да заплащат огромни суми пари, най-много за страните от третия свят (които се ръководят съмнително), с цел да защитят околната среда. " „ Искаме Тръмп! ". Обичам Франция. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР