Френското правителство определи отказа на Италия да приеме спасителен кораб,

...
Френското правителство определи отказа на Италия да приеме спасителен кораб,
Коментари Харесай

Франция осъди отказа на Италия да приеме кораба с 200 мигранти

Френското държавно управление дефинира отхвърли на Италия да одобри избавителен транспортен съд, пренасящ над 200 мигранти, като противен жест, заяви Агенция Франс Прес.

" Това е неприятен жест, само че значимото е да продължим съдействието и да не го оставяме по този начин ", споделиха от обкръжението на президента Еманюел Макрон. Хората, слезли на брега в Тулон, ще бъдат приспаднати от броя, който одобряваме тази година като част от нашата взаимност с Италия ".

От 234 души, избавени от кораба в Средиземно море, на повече от половината е отказан достъп във Франция.

" От 234 души - все още на писане всички процедури не са завършили - 44 са приети за малолетни, 60 могат да аплайват за леговище, в това число сирийци, суданци и еритрейци, молбите на 44 са отхвърлени през днешния ден ", сподели Жерал Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

След отхвърли на Рим да одобри Ocean Viking, Франция прикани за " европейски начинания " за " по-добър надзор на своите външни граници ".

Италианският вътрешен министър наскоро отбрани линията, възприета от новото дясно държавно управление, като прикани Европа да овладее по-силно " феномена " на миграцията.

Вътрешните министри на ЕС ще се срещнат в Брюксел идната седмица, с цел да обсъдят миграционната политика в светлината на актуалната рецесия.

Припомняме, че Италия съобщи в сряда, че съжалява за напрежението с Париж заради мигрантите, което се увеличи предходната седмица. 

Вътрешният министър на Италия Матео Пиантедоси сподели, че корабът " Оушън Викинг ", който плава под норвежки байрак и се ръководи от неправителствената организация (НПО) SOS Mediterranee, " самостоятелно " е решил да се насочи към френския бряг, откакто е прекарал дни край остров Сицилия.

Франция упрекна новото дясно държавно управление в Рим, че нарушава доверието сред двете страни и интернационалните правила по отношение на правата за мигрантите и сподели, че няма да одобри 3000 мигранти, които преди този момент е дала обещание да одобри от Италия.

Премиерът Джорджия Мелони назова реакцията на Париж " неразбираема и неоправдана ", а разногласието наподобява се охлади едвам в понеделник след диалозите сред италианския и френския президент Серджо Матарела и Еманюел Макрон.

Италия означи внезапно нарастване на идващите по море мигранти тази година, - съвсем 93 000 души, спрямо 59 300 през същия интервал на предходната година. Около 15% от тях са прибрани от благотворителни кораби.

Въпреки това Рим предходната година е приел по-малко бежанци като % от популацията си в съпоставяне със страни от Европейски Съюз като Франция, Германия и Испания, демонстрират данните на мозъчния концерн ISPI, и през последните две години Италия е обработила по-малко молби за леговище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР