Френското министерство на въоръжените сили ще поръча в близките седмици

...
Френското министерство на въоръжените сили ще поръча в близките седмици
Коментари Харесай

Париж ще поръча 2000 дрона камикадзе , част от които ще бъдат дадени на Украйна

Френското министерство на въоръжените сили ще поръча в околните седмици 2000 отдалечено управляеми боеприпаса френско произвеждане, като първите 100 от тях ще бъдат доставени на Украйна до лятото, заяви през вчерашния ден френският министър на защитата Себастиен Льокорню.

" Взех решение да поръчам 2000 отдалечено управляеми боеприпаса както за потребностите на френската войска, по този начин и за Украйна ", съобщи министърът при посещаване в завода на производителя на дронове " Дьолер " (Delair) в Лабеж, в предградията на Тулуза.

Безпилотните самолети камикадзе са основни за реализирането на интервенции " и ще могат да допълват оръдията " Сезар ", сподели Льокорню.

Същевременно през вчерашния ден френският президент Еманюел Макрон съобщи, че всяка от думите му за Украйна е била премерена и тежи на мястото си. Държавният глава приказва на церемонията по откриването на Олимпийското село за Летните олимпийски игри в Париж.

Макрон загатна в понеделник за евентуално изпращане на западни войски в Украйна, което породи вълна от изказвания от страна на съдружници от НАТО, че няма да изпращат свои военнослужещи в тази страна и което породи остра реакция от страна на съветския президент Владимир Путин.

" Това са задоволително сложни тематики. Всяка от думите, които изговарям в тази област, е премислена, премерена и тежи на мястото си ", сподели Макрон. Той обаче отхвърли да прави какъвто и да било " геополитическо коментар ", тъй като по думите му " това не е вярното място " и " спортът би трябвало да спомага обединяването и помиряването ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР